Μια εξαιρετική εκπομπή με ουσιαστικά κοινωνικά μηνύματα και με ειδικές αναφορές στην ανάγκη προάσπισης του δημόσιου συστήματος υγείας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες στο βράδυ οι τηλεθεατές στον ΣΚΑΙ, καθώς ο Σπύρος Παπαδόπουλος προχώρησε σε μια υπέρβαση, καλώντας στο πλατό ανθρώπους, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού.

 

Γράφει ο Νίκος Δημαράς

Γιατροί, νοσηλευτές, αστυνομικοί, ντελιβεράδες, εστιάτορες και καθαρίστριες είχαν την τιμητική τους με συγκινητικές αφηγήσεις για όσα βίωσαν τις δύσκολες μέρες, αλλά και με το μήνυμα ότι “δεν τελειώσαμε” και “πρέπει να προσέξουμε”.

Ήταν κυρίως οι υγειονομικοί από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, από μονάδες εντατικής θεραπείας, από τα έκτακτα περιστατικά, από το ΕΚΑΒ και από άλλα σημεία, που έρχονταν “πρόσωπο με πρόσωπο” με τον ύπουλο εχθρό και κατάφεραν να βγουν νικητές σχεδόν στο σύνολο των περιστατικών.

Στην εκπομπή ήταν καλεσμένη εκ μέρους των ανθρώπων της ενημέρωσης η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Λουϊζα Κροντήρη, που καλύπτει το ρεπορτάζ του υπουργείου Υγείας και όλες αυτές τις μέρες μετέδιδε τις πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού. Η δημοσιογράφος επισήμανε ότι η ενημέρωση από τη μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ ήταν σοβαρή και υπεύθυνη, κάτι που συνέβαλε και στην ψύχραιμη στάση των πολιτών.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έδωσαν την εικόνα της ενότητας και της ομαδικότητας στη διάρκεια της μάχης με τον ιό, κάτι που αποτελεί παρακαταθήκη για την λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος επανέλαβε πολλές φορές το «ευχαριστώ» τους σε γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ συγκινητικές ήταν και οι ευχαριστίες από την πλειάδα των καλλιτεχνών, που “πέρασαν” από την εκπομπή, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο συνθέτης Στέλιος Φωτιάδης, η Γλυκερία, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Δημήτρης Σταρόβας, η Φωτεινή Δάρα, η Μελίνα Κανά, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Λάκης Παπαδόπουλος και πολλοί άλλοι, που ερμήνευσαν σημαδιακά τραγούδια με ποιοτικό περιεχόμενο, ανεβάζοντας έτσι και το επίπεδο της εκπομπής σε σύγκριση με άλλες εποχές.

Το μήνυμα του Σπύρου Παπαδόπουλου

Στο μήνυμά του ο Σπύρος Παπαδόπουλος ανέφερε:

«Ελπίζουμε να είστε καλά, να προσέχετε τον εαυτό σας και τους άλλους. Και προσέχοντας τους άλλους σημαίνει να μην τους πλησιάζετε και πολύ, προσέχουμε ακόμα πολύ. Μιλάω σαν τον κύριο Τσιόδρα, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Περάσαμε δύσκολα, το παλέψαμε, νικήσαμε. Δεν… σηκώσαμε την κούπα, έχει πολλές “αγωνιστικές” ακόμη, αλλά πήγαμε πολύ καλά.

Για να φτάσουμε όμως μέχρι εδώ και επιτέλους να μπορούμε να σκάμε ένα χαμόγελο ενάντια στη θλίψη, έγιναν πολλά. Η Πολιτεία στάθηκε στο ύψος της, είχαμε κάποιους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν, που όρθωσαν ανάστημα σε αυτή την αόρατη απειλή και χάρη σε αυτούς είμαστε όρθιοι και ακόμα χαμογελάμε.

Πρωτίστως στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στα νοσοκομεία και στις λοιπές θεραπευτικές μονάδες, επίσης στους αφανείς ήρωες της αλλοπρόσαλλης αυτής καθημερινότητας που περάσαμε που χάρη σε αυτούς συνέχισε ο τροχός να γυρίζει.

Εμείς τιμώντας τον τίτλο της εκπομπής, στην υγειά μας, θέλουμε να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ με τον δικό μας τρόπο, να τους αφιερώσουμε αυτή την εκπομπή ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης.»

 

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/zoi/spyros-papadopoylos-ekpompi-koronoios-tsiodras