Η πολιτιστική ζωή της Θεσααλονίκης ζωντανεύει ξανά από 15 Ιουλίου 2020, ημέρα που σε όλη τη χώρα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις μπορούν και πάλι να γίνουν ζωντανά.

Η Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης ξεκινά φέτος μια νέα διοργάνωση για τους καλοκαιρινούς μήνες, το  «Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θεσσαλονίκης», τηρώντας όλα τα μέτρα και τους κανόνες για την ασφάλεια θεατών, καλλιτεχνών και τεχνικού προσωπικού που μας επέβαλλε η περιπέτεια της πανδημίας.

Σε ένα καλοκαίρι διαφορετικό από τα άλλα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει βραδιές γεμάτες μουσική, χορό, θέατρο και παραστάσεις για τους μεγάλους και τους  μικρούς μας φίλους, με γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες που ικανοποιούν ένα μεγάλο φάσμα ηλικιών και προτιμήσεων.

Οι χώροι που θα φιλοξενήσουν το «Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θεσσαλονίκης» είναι το Θέατρο Κήπου, ο Κήπος των Γλυπτών στη Νέα Παραλία και η Πλατεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στη πρώτη αυτή διοργάνωση του νέου πολιτιστικού θεσμού της πόλης η Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης συνεργάστηκε με τον Σύλλογο Φίλων Νέας Παραλίας και την ΚΕΔΗΘ.

Η αντιιδήμαρχος Πολιτισμού Στεφανία Τανιμανίδου δήλωσε σχετικά:

«Η πολιτιστική ζωή της πόλης συνεχίζεται ζωντανά και παρά το μέτρα που μας έχουν επιβληθεί από την πανδημία επιμένουμε στο διάλογο και στη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ θεατών και καλλιτεχνών και δημιουργεί μοναδικά συναισθήματα και εμπειρίες. Είναι εποχή δυσκολιών αλλά και προκλήσεων και η Διεύθυνση Πολιτισμού μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Με χαρά και αισιοδοξία λοιπόν, ξεκινάμε ένα νέο πολιτιστικό θεσμό και τα καλοκαίρια στη Θεσσαλονίκη θα έχουν πλέον το δικό τους Φεστιβάλ. Είμαστε βέβαιοι ότι το κοινό της πόλης θα το αγκαλιάσει. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Φίλων Νέας Παραλίας για τις όμορφες προτάσεις, την ΚΕΔΗΘ για τη στήριξη των παιδικών παραστάσεων και τον ΟΜΜΘ για την παραχώρηση της Πλατείας του ΜΜΘ» .

Εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα:

https://thessaloniki.gr/summer-festival-2020/