Έρχονται μια σύγχρονη κωμωδία, μια σειρά εποχής και ένα αστυνομικό ψυχολογικό δράμα.-

Η ΕΡΤ συνεχίζει να ποντάρει στη μυθοπλασία με τη δεύτερη σεζόν να ξεκινούν τρεις νέες σειρές, ενώ παράλληλα συνεχίζει να μεταδίδει κι εκείνες που έχουν αποκτήσει το δικό τους κοινό, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση του τομέα ψυχαγωγίας κρατώντας αμείωτο το τηλεοπτικό κοινό.

Με τις νέες σειρές επιδιώκει να κάνει έστω ένα μικρό ποιοτικό βήμα, γιατί οι μέχρι τώρα έχουν απογοητεύσει πολύ κόσμο. Αυτές δε που θεωρούνται κωμικές – ψυχαγωγικές, όπως “Χαιρέτα μας τον Πλάτανο”, “Πάρε ζακέτα”, ‘ Η τούρτα της μαμάς”, είναι μάλλον της πλάκας με επίπεδο κάτω του μετρίου. Τα σενάρια και οι ανούσιοι διάλογοι δεν αντέχουν σε οποιαδήποτε κριτική. Τετριμμένα αστειάκια και φτηνό χιούμορ, που κάνει πολλούς τηλεθεατές να αναρωτιούνται για ποιο λόγο πληρώνουν την ΕΡΤ.

Τώρα η δημόσια τηλεόραση κάνει ένα επόμενο βήμα με την ελπίδα ότι θα δείξει κάτι ποιοτικό.

Το μεσημέρι της Τετάρτης οι τηλεοπτικοί συντάκτες είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από τις νέες σειρές της κρατικής τηλεόρασης που θα προβάλλονται από τις επόμενες ημέρες και να συνομιλήσουν με τους συντελεστές.

Όπως αναφέρουν σε σχετικές ανακοινώσεις πρόκειται για μια σύγχρονη κωμωδία, μια σειρά εποχής και ένα αστυνομικό ψυχολογικό δράμα, που έρχονται στους δέκτες μας διεκδικώντας ένα μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό, αλλά και το στοίχημα της μυθοπλασίας, στο οποίο ποντάρει πλέον η κρατική τηλεόραση.

Μια «Αγάπη παράνομη»

Πρεμιέρα Σάββατο 15 Ιανουαρίου στις 22.00

Με φόντο την Κέρκυρα τού 1906, η νέα μίνι δραματική σειρά εποχής της ΕΡΤ1 «Αγάπη παράνομη», σε σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη και σενάριο Ελένης Ζιώγα, με πρωταγωνιστές τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Νίκο Ψαρρά, «ζωντανεύει» με αριστοτεχνικό τρόπο στη μικρή οθόνη το ομότιτλο διήγημα του Κωσταντίνου Θεοτόκη.

Η σειρά, έξι επεισοδίων, θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο με διπλό επεισόδιο, καταγράφει μια ιστορία εγκληματικού πάθους, σε μια καταπιεστική πατριαρχική κοινωνία, που δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές των ηρώων. Καθένας από τους ήρωες έρχεται αντιμέτωπος με τα πιο επικίνδυνα μυστικά, που δεν τολμάει να ομολογήσει ούτε στον εαυτό του.

Το συγκεκριμένο έργο του Θεοτόκη ήταν ένα όνειρο ζωής για τον σκηνοθέτη της σειράς, Νίκο Κουτελιδάκη καθώς το επιθυμούσε εδώ και 40 χρόνια, ενώ η Ελένη Ζιώγα έχει παντρέψει κειμενικά το χτες με το σήμερα με μαεστρία προκειμένου από τη μία να μείνει πιστή στο όραμα του συγγραφέα και από την άλλη οι ήρωες να είναι αναγνωρίσοι στον τηλεθεατή.

Η Καρυοφιλλιά Καραμπέτη και ο Νίκος Ψαρράς

Η Καρυοφιλλιά Καραμπέτη, υποδύεται τη «Διαμάντω» και μεταξύ άλλων ανέφερε στη διακτυακή παρουσίαση πως «η ηρωίδα ζει μέσα σε μια πατριαρχική κοινωνία όπου προσπαθεί το σκάνδαλο να μη δει το φως της δημοσίοτητας. Όταν ο πειρασμός μπαίνει μέσα στο σπίτι της αφήνει τα αρνητικά της συναισθήματα και αγκαλιάζει το θύμα αναπτυσσόντας μια συγκλινοστική σχέση με την νύφη της. Μάλιστα, η σπουδαία ηθοποιός τόνισε πως στη δύσκολη εποχή που ζούμε είναι σημαντικό να γίνουμε μια Διαμάντω αγκαλιάζοντας τα θύματα των κακοποιήσεων και όχι να τα στήνουμε στον τοίχο».

Ερωτεύεται κρυφά και κεραυνοβόλα τη νεαρή Χρυσαυγή…

Ο Στάθης Θεριανός, ένας από τους πιο εργατικούς και νοικοκύρηδες κατοίκους του χωριού Δαφνούλα της Κέρκυρας, παντρεμένος με τη Διαμάντω, ερωτεύεται κρυφά και κεραυνοβόλα τη νεαρή Χρυσαυγή, την περιζήτητη κόρη του εύπορου κτηματία Σπύρου Ασπρέα. Μαγεμένος από την απαράμιλλη ομορφιά της, κάνει τα πάντα για να την παντρέψει με τον γιο του, Γιώργη προκειμένου να την έχει -έστω κι έτσι- κοντά του.

Η Διαμάντω προσπαθεί να αποτρέψει το προξενιό, καθώς γνωρίζει τη μαύρη «σκιά» του άντρα της, ο οποίος, ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια έχει υπάρξει υποδειγματικός σύζυγος και πατέρας. Η Διαμάντω προσπαθεί μάταια να πείσει τον γιο της να παντρευτεί την παιδική του φίλη, Ευγενία, για να αποτρέψει το κακό. Το σχέδιό της δεν ευοδώνεται. Ο Γιώργης και η Χρυσαυγή παντρεύονται και εγκαθίστανται στο σπίτι των πεθερικών της, όπως επιτάσσουν οι κοινωνικοί νόμοι της εποχής. Όταν ο Γιώργης φεύγει για να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του, η Χρυσαυγή βρίσκεται στο «έλεος» του Θεριανού, ο οποίος καταλαμβάνεται από έναν τρελό ερωτικό πόθο για τη νύφη του, που ξυπνάει το «θηρίο» που κρύβει μέσα του.

Χωρίς να αντιληφθεί το πραγματικό πρόβλημα, η αρχοντική και επιβλητική μητέρα της Χρυσαυγής, Κατερίνα , διαισθάνεται ότι κάτι κακό συμβαίνει μέσα στο σπίτι που έχει μπει νύφη η κόρη της. Ωστόσο, κανείς δεν της αποκαλύπτει την αλήθεια.

Νύφη και πεθερά συνασπίζονται σ’ έναν κοινό σκοπό. Στον κρυφό πόλεμο, που έχει κηρυχτεί, πια, μέσα στο σπίτι του Θεριανού. Μένει να δούμε τι από τα δύο θα νικήσει: το εγκληματικό πάθος του πατέρα-αφέντη ή η δίκαιη συμμαχία των καταπιεσμένων γυναικών…

«Κι όμως είμαι ακόμα εδώ…»

Πρεμιέρα Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 20.00

«Κι όμως είμαι ακόμα εδώ» είναι ο τίτλος της νέας ρομαντικής κωμωδίας, σε σενάριο Κωνσταντίνας Γιαχαλή-Παναγιώτη Μαντζιαφού, και σκηνοθεσία Σπύρου Ρασιδάκη, με πρωταγωνιστές τους Κατερίνα Γερονικολού και Γιάννη Τσιμιτσέλη.

Όπως μάθαμε το format είναι ξένο έχει προσαρμοστεί απόλυτα στην ελληνική πραγματικότητα και μετά από ένα σημείο είναι νέο περιεχόμενο. Μάλιστα, θα ολοκληρωθεί σε 50 επεισόδια, τα οποία σε σύγκριση με το ξένο είναι πιο συμπυκνωμένα, μεστά και άμεσα για να κρατήσει τον τηλεθεατή.

Η Κατερίνα Γερονικολού ανέφερε πως «η συγκεκριμένη σειρά απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, έχει χιούμορ, ρομαντισμό και το μήνυμα που θέλει να μεταδώσει είναι να «ρουφήξουμε τη ζωή», να κάνουμε αλλαγές και να αφεθούμε στον έρωτα».

 

Κατερίνα Γερονικοού- Γιάννης Τσιμιτσέληςπαίζουν πρώτη φορά μαζί σε σίριαλ

Η Κατερίνα μεγάλωσε με την ιδέα ότι θα πεθάνει νέα από μια σπάνια αρρώστια, ακριβώς όπως η μητέρα της. Αυτή η ιδέα την έκανε υποχόνδρια, φοβική με τη ζωή και εμμονική με τον θάνατο.

Τώρα, στα 33 της, μαθαίνει από τον Αλέξανδρο, διακεκριμένο νευρολόγο, ότι έχει μόνο έξι μήνες ζωής και ο φόβος της επιβεβαιώνεται. Όμως, αντί να καταρρεύσει, απελευθερώνεται. Αυτό για το οποίο προετοιμαζόταν μια ζωή είναι ξαφνικά μπροστά της και σκοπεύει να το αντιμετωπίσει, όχι απλά γενναία, αλλά και με απαράμιλλη ελαφρότητα.

Η Κατερίνα, που μια ζωή φοβόταν τον θάνατο, τώρα ξεπερνάει μεμιάς τις αναστολές και τους αυτοπεριορισμούς της και αρχίζει, επιτέλους, να απολαμβάνει τη ζωή. Φτιάχνει μια λίστα με όλες τις πιθανές και απίθανες εμπειρίες που θέλει να ζήσει πριν πεθάνει και μία-μία τις πραγματοποιεί…

Ξεχύνεται στη ζωή σαν ορμητικό ποτάμι που παρασέρνει τους πάντες γύρω της: από την οικογένειά της και την κολλητή της Κέλλυ μέχρι τον άπιστο σύντροφό της Δημήτρη και τον γοητευτικό γιατρό Αλέξανδρο, αυτόν που έκανε, απ’ ό,τι όλα δείχνουν, λάθος διάγνωση και πλέον προσπαθεί να μαζέψει όπως μπορεί τα ασυμμάζευτα.

Ο Όρκος με Γιάννη Στάνκογλου και  Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους

Πρεμιέρα Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 22.00

Η νέα αστυνομική σειρά «Ο Όρκος» ένα συγκλονιστικό σύγχρονο υπαρξιακό δράμα αξιών με αστυνομική πλοκή, σε σκηνοθεσία Σπύρου Μιχαλόπουλου και σενάριο Τίνας Καμπίτση, με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Στάνκογλου και την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, και πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών, είναι η νέα σειρά 36 επεισοδίων, που θα καθηλώσει τους τηλεθεατές και θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 22:00 με διπλό επεισόδιο.

Μάλιστα, ο Γιάννης Στάνκλογλου μίλησε για τα δύσκολα γυρίσματα της σειράς όπου χρειάστηκε να κάνει γύρισμα στη Λίμνη Τσιλιβού με 3 βαθμούς Κελσίου και να κάνει γύρισμα σε χειρουργείο, καθώς υποδύεται έναν χειρουργό. Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε πως στην ελληνική μυθοπλασία ένας ηθοποιός δεν καλείται εύκολα να παίξει τέτοιους ρόλους και όταν διάβασε το σενάριο, το οποίο έχει πολλές ανατροπές, ήταν δελεαστικό.

Στη σειρά μεταξύ άλλων παίζει ο εξαιρετικός Γιώργος Γάλλος, το ευρύ κοινό τον αγάπησε ως «Μιλτιάδη Σεβαστό» στις Άγρις Μέλισσες, και υποδύεται τον αδερφό του Γιάννη Στάνκογλου, έναν άνθρωπο με πολλές διαμάχες μέσα του γιατί κάνει στην άκρη τα «θέλω» και τον αυθορμητισμό του για να ακολουθήσει τα «πρέπει» της κοινωνίας.

Πως πλέκεται η  ιστορία:

Ο Άγγελος Ράπτης, ίσως, ο καλύτερος γενικός χειρουργός της Ελλάδας, είναι ένας αναγνωρισμένος επιστήμονας σ’ έναν ευτυχισμένο γάμο με τη δικηγόρο Ηρώ Αναγνωστοπούλου, με την οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη, τη Μελίνα.

Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει το βράδυ των γενεθλίων του, στην εφημερία του, όταν του φέρνουν νεκρές, από τροχαίο, τη γυναίκα και την κόρη του, οι οποίες βρίσκονταν πολλές ώρες αβοήθητες στον δρόμο. Ο Άγγελος τα χάνει όλα μέσα σε μια νύχτα: την οικογένειά του και την πίστη του. Αυτό τον οδηγεί στην άρνηση της πραγματικότητας αλλά και της ζωής. Φεύγει από το νοσοκομείο, απομονώνεται στο πατρικό του στη λίμνη.

Όταν, κάποια στιγμή, σ’ ένα ερημικό στενό, στο κέντρο της Αθήνας, μια ετοιμόγεννη γυναίκα, η Λουΐζα, τον παρακαλεί να τη βοηθήσει να γεννήσει και να μην τη αφήσει αβοήθητη στον δρόμο, ο Άγγελος δεν μπορεί να αρνηθεί.

Η Λουΐζα είναι η σύζυγος του γνωστού εφοπλιστή, Χάρη Ζαφείρη, ο οποίος, για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, χορηγεί το εθελοντικό πρόγραμμα «Ιατρικής Δρόμου», που θέλει να αρχίσει ο αδελφός του Άγγελου, Παύλος, πανεπιστημιακός καθηγητής και επιμελητής του νοσοκομείου.

Ο Άγγελος, ο οποίος ύστερα από ένα τυχαίο γεγονός έχει βάσιμες υποψίες ότι το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη γυναίκα και στην κόρη του δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά προσχεδιασμένο έγκλημα, τελικά πείθεται να ηγηθεί του προγράμματος, μέσα από το οποίο θα αναδειχθούν οι ικανότητες και ο ηρωικός χαρακτήρας των μελών της ομάδας.

Ο γενικός ιατρός Φάνης Μαρκάτος, η διασώστρια, νοσηλεύτρια Πάτι Στιούαρτ, ο γνώστης του δρόμου και των νόμων του Σαλβαντόρο Κρασσάς η κοινωνική λειτουργός και επιστήθια φίλη της Ηρώς Χλόη Τερζάκη και ο αναισθησιολόγος Στέφος Καρούζος μαζί με τον Παύλο και τον Άγγελο θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας και θα έρθουν αντιμέτωποι με περιστατικά που θα δοκιμάσουν τις ιατρικές τους γνώσεις αλλά και τα ψυχικά τους αποθέματα