Στην Αθήνα, στη μουσική σκηνή «Οδός Λυσίου», Λυσίου και Μνησικλέους 22, στην Πλάκα, θα γίνει την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, ώρα 19.00,  η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Καρρά  με τίτλο «Από την αποθέωση της Ανατολής … …στο χειροκρότημα της Δύσης», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία, σε κείμενα-επιμέλεια του δημοσιογράφου Νίκου Δημαρά.

 Για το βιβλίο και το δημοφιλή καλλιτέχνη θα μιλήσουν οι συντελεστές της έκδοσης και επιφανείς προσωπικότητες. Είναι η δεύτερη παρουσίαση του βιβλίου μετά από αυτήν, που έγινε με μεγάλη επιτυχία στην “Αποθήκη” του ΜΥΛΟΥ στη Θεσσαλονίκη. Εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, δημοσιογράφοι και φίλοι του σπουδαίου ερμηνευτή, στιχουργού και συνθέτη αναμένεται να κατακλύσουν τον χώρο της παρουσίασης και να επιφυλάξουν θερμή υποδοχή.

Το πρώτο βιβλίο του Βασίλη Καρρά είναι ένα ταξίδι πάνω σε μια μακρά διαδρομή, «τα τραγούδια της ψυχής» του, 141 τραγούδια γραμμένα «με λόγια καθημερινά».

Στο βιβλίο γίνεται αναλυτική καταγραφή της σπουδαίας καλλιτεχνικής διαδρομής του Βασίλη Καρρά καθώς και άγνωστων πτυχών της δημιουργικής του έκφρασης. Επιπλέον, περιλαμβάνονται οι στίχοι όλων των τραγουδιών που έγραψε και ερμήνευσε ο δημοφιλής καλλιτέχνης και φωτογραφικό άλμπουμ από την 40χρονη πορεία του, στο χώρο της μουσικής.

Τα κείμενα έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Δημαράς, ο οποίος είχε και την επιμέλεια του περιεχομένου. Ο σχεδιασμός του εξωφύλλου ανήκει στην «Πηλείδης Α.Ε.» και η επεξεργασία της ύλης έγινε από τον δημοσιογράφο Φώτη Κουτσαμπάρη. Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Αρχείο του Βασίλη Καρρά, το Αρχείο του φωτογράφου Κώστα Γκόρα και από το Caravel STUDIO PHOTOGRAPHY.