Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Φιλίππειον”η συνάντηση των φίλων της κρητικής παράδοσης Θέρμης, που οργανώθηκε από τον ομώνυμο σύλλογο της περιοχής.

Κρητικοί από πολλές περιοχές της Μεγαλονήσου αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να λάβουν μέρος στη συνάντηση και στην χοροεσπερίδα, που ακολούθησε μέχρι τις πρωϊνές ώρες με κέφι και με εξαιρετική απόδοση των χορών της Κρήτης.

Ωραίοι κρητικοί χοροί με μεγάλη συμμετοχή στην αίθουσα της εκδήλωσης.

Ο Σύλλογος Φίλων Κρητικής Παράδοσης της Θέρμης αναδεικνύει και προβάλλει όχι μόνο τα μουσικά και χορευτικά σχήματα, αλλά και μια σειρά εθίμων, που σχετίζονται με τις παραδόσεις και τις συνήθειες της Κρήτης και αγαπιούνται ιδιαίτερα από τους Θεσσαλονικείς.

Είναι χαρακτηριστική η προτίμηση των Θεσσαλονικέων στα κρητικά προϊόντα, κάτι, που φαίνεται από την ίδρυση και λειτουργία πολλών καταστημάτων, τόσο στο κέντρο, όσο και σε πολλούς Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Πρόσφατα μάλιστα λειτούργησε και μια σημαντική έκθεση στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της ΔΕΘ – HELEXPO, την οποία επισκέφθηκε πολύς κόσμος.

Η χθεσινοβραδινή εκδήλωση αποτέλεσε και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συναντηθούν μετά από χρόνια παλιοί φίλοι και φίλες, που ήρθαν από διάφορες περιοχές.

 

 

 

(Το φωτογραφικό υλικό διατέθηκε από την Πέρσα Τσανακαλιώτη, που ήρθε από την Σητεία του νομού Λασιθίου ειδικά για την χθεσινή εκδήλωση με άλλους συμπατριώτες της.)