Με μεγάλες συγκεντρώσεις, όπως παλιά επί Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σε ανοιχτούς χώρους στη Θεσσαλονίκη, αναμετρώνται σήμερα και την Παρασκευή οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς πραγµατοποιούν τις ομιλίες  τους στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα, µε δύο ηµέρες διαφορά

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δίνουν τις  τελευταίες µάχες των ευρωεκλογών, οξύνοντας το κλίμα της αντιπαράθεσης και βάζοντας ανάμεσα στα άλλα θέματα και το Σκοπιανό, σε μια στιγμή, που ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε από την Βουλγαρία, όπου εγκαινίασε τον κάθετο ενεργειακό αγωγό.

Έτσι προκρίθηκε και αυτή την φορά η τακτική των ανοιχτών συγκεντρώσεων. Στον ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούµενες µέρες εξέταζαν ανάµεσα στα άλλα σενάρια και το ενδεχόµενο η κεντρική οµιλία του Αλέξη Τσίπρα να πραγµατοποιηθεί σε χώρο στη ΔΕΘ. Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, όµως, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα µιλήσει την Παρασκευή το απόγευµα σε ανοιχτή συγκέντρωση στην προβλήτα Α’ στο λιµάνι της Θεσσαλονίκης έθεσε σε συναγερµό και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας «σήκωσε το γάντι» και έτσι ανακοινώθηκε πως η κεντρική οµιλία του πρωθυπουργού θα είναι ανοιχτή και πραγµατοποιείται σήµερα στην προβλήτα Α’ του λιµανιού στις 19.30.

Σε συναγερμό  τα κοµµατικά επιτελεία

Όπως γράφει το ΕΘΝΟΣ, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν το τελικό… κρας τέστ, σε ένα ιδιότυπο ντιµπέιτ που θα γίνει µε δύο µέρες διαφορά, αλλά και µε µεγάλο διακύβευµα το ποιος θα κερδίσει τη µάχη της εικόνας και των εντυπώσεων από τη σύγκριση των δύο συγκεντρώσεων.

Ήδη τα κοµµατικά επιτελεία έχουν τεθεί σε συναγερµό. Στον ΣΥΡΙΖΑ όλοι τρέχουν για την οργάνωση της εκδήλωσης, ενώ το «παρών» θα δώσουν και κυβερνητικά στελέχη, καθώς και οι υποψήφιοι για τον Δήµο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΚατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστος Γιαννούλης, αντίστοιχα, υποψήφιοι δήµαρχοι και δηµοτικοί σύµβουλοι, αλλά και υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Σε αγώνα δρόµου έχουν επιδοθεί και στη Ν∆. Από σήµερα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαµάνης, ο οποίος θα συντονίσει τις ενέργειες για την πραγµατοποίηση µιας µεγάλης ανοικτής συγκέντρωσης, ενώ απανωτές είναι και οι συσκέψεις της διοικούσας επιτροπής του κόµµατος, όπως και των υπόλοιπων επιτροπών (π.χ. η πολιτική επιτροπή, η εκλογική επιτροπή και το συντονιστικό της ΟΝΝΕΔ).

Σήµερα, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία θα δώσει το «παρών» και σε κοµµατική σύσκεψη, ενώ παράλληλα θα συναντηθεί µε τον υποψήφιο δήµαρχο Νίκο Ταχιάο και θα παραστεί στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασµού του που θα πραγµατοποιείται στις 20.00 µπροστά στο δηµαρχείο.

Την Παρασκευή, επίσης, θα πραγµατοποιήσει την κεντρική της εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚΦώφη Γεννηµατά, η οποία θα µιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ιω. Βελλίδης».