Δηλώσεις για την απόδοση υψίστης τιμής στους ήρωες της επανάστασης του 1821 έκανε από την Κόρινθο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Δημαράς, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη της εθνικής συνεννόησης, μακριά από διχαστικές κινήσεις και διχόνοιες.

 

Οι δηλώσεις του Οικολόγου βουλευτή και υφυπουργού Γ. Δημαρά ήρθαν λίγες μέρες μετά τον θόρυβο, που είχε προκληθεί εξαιτίας δηλώσεων του άλλου οικολόγου βουλευτή Γιάννη Τσιρώνη σχετικά με την γεωγραφική θέση του Καστελόριζου.

Ο κ. Δημαράς έδωσε στίγμα για χαμήλωμα των τόνων και για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων προς όφελος της χώρας. Αναφέρθηκε στην έναρξη του επαναστατικού αγώνα από την Αγία Λαύρα, λίγα χιλιόμετρα από εδώ, όπως είπε, καθώς και στον καθοριστικό χαρακτήρα, που είχαν για την έκβαση του ελληνικού ξεσηκωμού η μάχη στα Δερβενάκια, ο ηρωϊσμός του Κολοκοτρώνη και η θυσία των ηρώων του Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην μαθητική παρέλαση της Κορίνθου (25/3/201) δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Τιμούμε τους νεκρούς, τους αγωνιστές, τους ήρωες της Επανάστασης. Στις μέρες μας απαιτείται ενότητα, ευθύνη, συνεννόηση και αλληλοκατανόηση για να βρούμε τον κοινό δρόμο.”

Οι δηλώσεις βρήκαν θετική απήχηση στον κόσμο, που παρακολουθούσε την παρέλαση, ενώ ικανοποίηση εξέφρασαν και αρκετοί   εκπρόσωποι των τοπικών αρχών στην Κόρινθο.

Όλη η δήλωση του υφυπουργού εδώ: