Χωρίς ουσιαστική απάντηση παραμένει η περίεργη υπόθεση της προσγείωσης αεροσκάφους τύπου “FALCON” της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, καθώς το Μαξίμου δεν απαντά επίσημα, αλλά αφήνει διάφορες διαρροές προς φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες, κατηγορώντας την Νέα Δημοκρατία για υιοθέτηση μιας συνωμοσίας, που “κατασκεύασε ο ΣΚΑΙ”, όπως αναφέρει.
Ανεξάρτητα από το αν αληθεύει ή όχι το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση όφειλε να δώσει μια στοιχειώδη απάντηση με υπέυθυνο τρόπο και να αφήσει κατά μέρος τις ειρωνικές βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας, τονίζουν στελέχη της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, κάτω από άκρα μυστικότητα και χωρίς σχέδιο πτήσης, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας με τα διακριτικά YV2486 προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Απογειώθηκε από τον προεδρικό διάδρομο στο αεροδρόμιο Μαικετία του Καράκας με αρχικό προορισμό το νησί «Μαργαρίτα» της Καραϊβικής. Σε αυτό επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών του Νικολάς Μαδούρο, Χόρχε Αρεάσα, ο οποίος έκανε μια συνάντηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της, επικαλείται το συγκεκριμένο ρεπορτάζ και θέτει ερωτήματα στην κυβέρνηση μέσω ανακοίνωσης:

«Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, και παρέμεινε στην Αθήνα για 4 ώρες στη διάρκεια των οποίων ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μαδούρο έκανε κάποιες συναντήσεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση είναι προφανείς: Γιατί ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;».

Διαρροές από το Μαξίμου

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν σχετικά:

“Τα λαγωνικά του ΣΚΑΪ μας ανακάλυψαν ξανά. Από την προσγείωση ενός αεροσκάφους, το οποίο ερχόταν από την Ασία, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με σκοπό τον ανεφοδιασμό, ο ΣΚΑΪ κατασκεύασε μια θεωρία συνωμοσίας, την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Αρτέμης Σώρρας”

“Η ΝΔ προφανώς έσπευσε να την υιοθετήσει, όπως προφανώς αναμέναμε. Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την κατάντια ενός πάλαι ποτέ σοβαρού κόμματος”, τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές.