Σε σοβαρές αποκαλύψεις για όσα διαδραματίστηκαν κρυφά, πριν από την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών με αιχμές για ύποπτες συναλλαγές,  αλλά και  σε αποκαλύψεις για τα όσα έγιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού το κρίσιμο διάστημα, προχώρησε σήμερα ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς.  

 

Αν οι αποκαλύψεις αυτές συνδυαστούν με όσα κατήγγειλε την Τετάρτη ο Πάνος Καμμένος για ύπαρξη στοιχείων σε βάρος του πρώην υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, τότε βαραίνει επικίνδυνα το πολιτικό περιβάλλον και αποκτούν βάση οι αναφορές για συναλλαγές και μεθοδεύσεις, που οδήγησαν σε ξεπούλημα το όνομα της Μακεδονίας.

Καλά θα ήταν βέβαια να βγουν άμεσα στη φόρα όσα καταγγέλλουν οι Πάνος Καμμένος και Γιώργος Αμυράς, πριν φτάσει στη Βουλή για ψήφιση η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αν πράγματι θέλουν  οι καταγγέλλοντες να προσφέρουν υπηρεσίες στον τόπο και προκειμένου να διασφαλίσουν την σοβαρότητα όσων λένε.

 

Οι καταγγελίες του Γ. Αμυρά

Ιδιαίτερα οι καταγγελίες του Γιώργου Αμυρά έχουν καίρια σημασία, διότι αναφέρονται και στις αιτίες διάλυσης ενός κόμματος, που την τελευταία στιγμή πρόσφερε στήριξη στην κυβέρνηση, τόσο στην ψήφο εμπιστοσύνης με τον Δανέλη, όσο και στην συμφωνία των Πρεσπών.

«Το Ποτάμι το διέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης», είπε ο κ. Αμυράς μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα προκάλεσε τον πρόεδρο του Ποταμιού να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις ηχογραφήσεις και να βγει να πει για ποιο λόγο ψήφισε τις Πρέσπες.
«Να τα βγάλει όλα ο Θεοδωράκης και να πει τι απάντησε. Να βγάλει τα πρακτικά και τις ηχογραφήσεις της κλειστής σύσκεψης που έγινε για το Σκοπιανό», είπε και πρόσθεσε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα πρέπει να πει δημόσια «για ποιο λόγο ψηφίζει την συμφωνία των Πρεσπών» και να απαντήσει «Εαν έχει αναλάβει δεσμεύσεις και έναντι ποίων».

“Το Ποτάμι το διέλυσε ο Θεοδωράκης με τις αποφάσεις του», τόνισε και συνέχισε την επίθεση λέγοντας «ήμασταν 11 βουλευτές, αποχώρησαν οι 9 και τελικά ο γιαλός ήταν στραβός.
Οταν αποφάσισε σε μία νύχτα το Ποτάμι να γίνει ΠΑΣΟΚ σας υπενθυμίζω ότι τον Σταύρο Θεοδωράκη τον ψήφισαν για αρχηγό μόλις 22.000 άτομα, ενώ το Ποτάμι στις εκλογές είχε πάρει 220.000 ψήφους».

Μάλιστα ο κ.Αμυράς δεν περιορίστηκε στα παραπάνω αλλά συνέχισε λέγοντας «όταν αποχώρησε ο Καμμένος από την κυβέρνηση το Ποτάμι δεν βγήκε να πει στον Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν το έκανε ποτέ, μόνο εγώ το έκανα. Στην τροπολογία για τα αντισταθμιστικά το Ποτάμι είπε την ψηφίζουμε είναι καλή, εγώ και πάλι τότε δεν τη στήριξα.
Την Πέμπτη το βράδυ κάναμε το Πολιτικό Συμβούλιο. Έβγαλαν εννέα δευτερόλεπτα ηχογραφήσεων, ας τα βγάλουν όλα».

Πηγή: iefimerida.gr