Μια πολύ σκληρή κόντρα μεταξύ του υπεύθυνου επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Σταμάτη Μαλέλη και του παρουσιαστή της εκπομπής Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ στην ΕΡΤ 1 Σεραφείμ Κοτρώτσου παρακολούθησαν οι τηλεθεατές αργά το βράδυ της Δευτέρας, μένοντας έκπληκτοι για το πολιτικό κλίμα των ημερών και για το που οδηγείται ο δημόσιος διάλογος.

 

Ο Μαλέλης αντέδρασε έντονα σε ερωτήσεις του Κοτρώτσου, για τις οποίες έκρινε ότι εμπεριείχαν σκοπιμότητα και ήταν υποβολιμαίες, όπως επίσης και σε διακοπές του λόγου του σε κάθε έναρξη της τοποθέτησής του. Ακούστηκαν πολύ σκληρά λόγια, του τύπου “δεν ντρέπεσαι”, “εμένα που σε βοήθησα και σε προσέλαβα σε δουλειές”, “εμένα μου φέρεσαι έτσι;” “Αντί να μου έχεις υποχρέωση, μου μιλάς με αυτό τον τρόπο;”

Ο Κοτρώτσος απάντησε ότι “δεν έχω σε κανέναν υποχρέωση, δουλειά πρόσφερα” και προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, αλλά ο Μαλέλης συνέχιζε να τον επιπλήττει. Μεταξύ των άλλων ο Κοτρώτσος ρωτούσε για τη διαφθορά στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, για το “πακέτο Τσουκάτου” και για την εγκατάλειψη του ΚΙΝΑΛ από διάφορα στελέχη, που πάνε προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο Μαλέλης εξοργιζόταν κάθε φορά, που τον διέκοπτε ο Κοτρώτσος, όσο και στο διάλογο, που είχε με την εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. Ο Μαλέλης προσπαθούσε να αποδιαρθρώσει το αριστερό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν μπορούν να είναι αριστεροί αυτοί, που συνεργάζονται με την Κουντουρά, τον Κουϊκ και τον υφυπουργό Κόκκαλη από τους ΑΝΕΛ.

Σκληρή ήταν επίσης η κόντρα μεταξύ της Σβίγκου και της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου (Νέα Δημοκρατία), όταν οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή για το θέμα της καταδίκης του πρώην βουλευτή Ν. Γεωργιάδη σχετικά με υπόθεση παιδεραστίας στη Μολδαβία. Η Ασημακοπούλου εξεμάνη όταν η Σβίγου την ρώτησε αν θα πάει να καταθέσει και στο εφετείο ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου. “Στις περιπτώσεις των εφέσεων δεν καταθέτουν μάρτυρες υπεράσπισης, διαβάστε και λίγα νομικά”, απάντησε  η Ασημακοπούλου.

Τα πνεύματα ηρέμησαν κάπως με τις εκ των υστέρων εκκλήσεις του Κοτρώτσου για χαμήλωμα των τόνων και με το απαραίτητο διάλειμμα για διαφημίσεις…