“Ο στεναγμός του κ. Τσίπρα προ της ήττας του ακούγεται παντού. Ο κ. Τσίπρας βλέπει ότι ο δρόμος οδηγεί στο τέλος της πρωθυπουργίας του και στην πολιτική απομόνωσή του”, τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην ΕΤ3.

 

“Εχει έρθει η στιγμή της κρίσης του κ. Τσίπρα για τα έργα και τις ημέρες του, θα κριθεί για τα όσα έπραξε ως πρωθυπουργός , όχι για τις μεγαλοστομίες που υποσχέθηκε, ούτε για τις προσδοκίες που δημιούργησε, αλλά δυστυχώς για τις συνέπειες της πολιτικής του στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη”, επισήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε: “Ο κ. Τσίπρας κάνει ντελίβερι υπουργείων στους πρόθυμους της «καρέκλας» και τους αναζητά: στην Ακροδεξιά, στη Δεξιά και στα αζήτητα της Κεντροαριστεράς. Στην εκδήλωση της “Γέφυρας” συμμετείχαν οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και οι πρόθυμοι των Πρεσπών”.

Η κα Γεννηματά επιτέθηκε τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Δημοκρατία και υπογράμμισε: “Θέλουμε να μας δώσει δύναμη ο ελληνικός λαός, ώστε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα πραγματικά προοδευτικό πρόγραμμα. Ούτε με τη ΝΔ. Ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί για τις πολιτικές που εφάρμοσε.Η ΝΔ ευθύνεται για την περίοδο 2004-2009 και δεν μπορεί να είναι η λύση για τη χώρα. Χέρι-χέρι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσπαθούν να καλύψουν τις ευθύνες της Δεξιάς για το σημείο, στο οποίο έχει φτάσει η χώρα. ‘Αλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ συνεπικουρείται από την Καραμανλική Δεξιά, για να κυβερνήσει”.

Σχετικά με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Λαλιώτη η κα Γεννηματά είπε πως και οι δύο είναι κομμάτια της ιστορίας και του μέλλοντος του Κινήματος Αλλαγής και σημείωσε: “Από την πρώτη στιγμή ο κ. Παπανδρέου εντόπισε τα προβλήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών και μιλούσε για την ανάγκη βελτίωσής της. Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου ξέρει να σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες και το έχει αποδείξει στην πράξη.

Ο Κώστας Λαλιώτης δεν χρειάζεται υποδείξεις για να δράσει πολιτικά και εντός του Κινήματος Αλλαγής. Αυτό ακριβώς έπραξε με την ξεκάθαρη επιστολή του στην εφημερίδα “το Βήμα” απαντώντας στα δημοσιεύματα που τον έφερναν κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ. Γι΄αυτό παρενέβη και διέλυσε τις προσπάθειες που γίνονται να εκμεταλλευτούν το όνομα και την ιστορία του”.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι “κρατά ζωντανή τη φλόγα του αλυτρωτισμού και παρατήρησε: “Λίγες ημέρες μετά την κύρωση της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ άρχισαν τα όργανα. Κι αυτό γιατί δεν είχαμε έντιμη Συμφωνία. Ούτε καν erga omnes”.

«”Πρέπει να αλλάξουμε τον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%»

“Η χώρα χρειάζεται ένα δικό της σχέδιο, ελληνικής ιδιοκτησίας και ταυτότητας, ένα σχέδιο για το πώς μπορούμε να πυροδοτήσουμε την ανάπτυξη, πώς μπορούμε να φέρουμε ένα “επενδυτικό σοκ” στη χώρα, ταυτόχρονα όμως εξασφαλίζοντας την κοινωνική δικαιοσύνη”, τόνισε  η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά παρουσιάζοντας σε εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων και παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης -αφού προηγουμένως άκουσε τα ζητήματα που της έθεσαν- την πρόταση του κόμματος για τη στήριξη της απασχόλησης και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Η κα Γεννηματά έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την επαναδιαπραγμάτευση της δέσμευσης για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος. “Πρέπει να αλλάξουμε τον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%. Είναι μία “θηλιά στον λαιμό” του ελληνικού λαού η δέσμευση αυτή του κ.Τσίπρα. Εάν καταφέρουμε ένα πειστικό αναπτυξιακό σχέδιο και ένα σχέδιο προοδευτικών αλλαγών για τη λειτουργία του κράτους και της αυτοδιοίκησης να το παρουσιάσουμε και να πείσουμε τους εταίρους μας ότι είμαστε σοβαροί, ότι έχουμε σχέδιο για τον τόπο μας, μπορούμε να προχωρήσουμε και να φτάσουμε στην αλλαγή του στόχου αυτού, από 3,5% να πάμε στο 2% .Αυτό αμέσως θα μας δώσει τη δυνατότητα να βρούμε πόρους και να δώσουμε τα κίνητρα που χρειάζονται οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε και μια σοβαρή ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική, να έχουμε αμοιβές και συντάξεις αξιοπρεπείς, να έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε τα κίνητρα σε μια επιχείρηση για να προσλάβει έναν εργαζόμενο”, εξήγησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ