Κάτι δεν πάει καλά στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς τα μεν αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Ιουλίου έδειξαν πενιχρά οφέλη, τα δε στελέχη είτε σιωπούν, είτε βρίσκονται σε περισυλλογή και εκφράζουν αγωνίες για το τι θα γίνει και πως θα ξαναβρεί τον δρόμο της η παράταξη, ώστε να μην απορροφηθεί σταδιακά από τον ΣΥΡΙΖΑ ή να μην υποκατασταθεί ιδεολογικά, τόσο στο εσωτερικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

  Ένα από τα στελέχη, που διαφώνησαν ανοιχτά με την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά είναι ο Σταμάτης Μαλέλης, που δήλωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Μαλέλης συναντήθηκε με την Φώφη Γεννηματά και εκεί επιβεβαιώθηκε, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, «αυτό που συμβαίνει εδώ και δύο μήνες: η διάσταση απόψεων και προσεγγίσεων για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη».

Να σημειωθεί ότι μετά τα εκλογικά αποτελέσματα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγές και στην κομματική ιεραρχία, με τις οποίες, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, ο κ. Μαλέλης, αν και της αναγνωρίζει αυτό το δικαίωμα, δεν συμφωνεί. Η πενιχρή αύξηση των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ, σε συνδυασμό με τη διατήρηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει απλώς προβληματίσει την Χαριλάου Τρικούπη, αλλά έχει οδηγήσει την ηγεσία στην απόφαση να κάνει αλλαγές και στην «ομάδα», βάζοντας κάποιους στο παιχνίδι και άλλους στον… πάγκο!

Ωστόσο, το θέμα του κ. Μαλέλη δεν ήταν αυτό. Όπως εξήγησε το Κίνημα Αλλαγή: “δκάνει την αριστερή στροφή που κρίνω ότι θα έπρεπε να κάνει”. Ο κ. Μαλέλης ήταν από τα λίγα κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ, που δεν συμφωνούσε ούτε με την παροχή ψήφου ανοχής προς τη ΝΔ, σε περίπτωση που δεν είχε αυτοδυναμία – κάτι που είχε δηλώσει ξεκάθαρα στο παρελθόν.

«Την ευχαρίστησα (σ.σ. Φ. Γεννηματά) για τη συνεργασία», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο κ. Μαλέλης και τόνισε ότι θα συνεχίσει να παλεύει «για ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό Κίνημα και για μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που θα είναι σε ετοιμότητα να προστατεύσει την κοινωνία, τις κατακτήσεις της και κυρίως το κοινωνικό κράτος».

Ο Σ. Μαλέλης δήλωσε ακόμη ότι εκτιμά πως έρχονται δύσκολες μέρες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους με τη ΝΔ και θεωρεί ότι το Κίνημα πρέπει να είναι μπροστά «με καθαρές και όχι αμφίσημες», όπως τις χαρακτήρισε με νόημα, «απόψεις»! «Την κριτική μου σε πράξεις και παραλείψεις, που οδήγησαν το ΚΙΝΑΛ να χάσει την ηγεμονία του προοδευτικού χώρου», υποστήριξε ο κ. Μαλέλης, «θα την ασκήσω στα όργανα του κόμματος».

Την Πέμπτη συνεδριάζει το πολιτικό συμβούλιο και την Παρασκευή η κεντρική επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να αποτιμηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και οι πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές.