Με ένα ποσοστό, που βρίσκεται στο 0,87% το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων εμφανίζει μεγάλη πτώση σε σχέση με προηγούμενες αναμετρήσεις για τις ευρωεκλογές και τα στελέχη του προβληματίζονται για την περαιτέρω πορεία και αν θα συνεχίσουν την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Κατά το παρελθόν σε ευρωεκλογές οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν εκλέξει και δικό τους ευρωβουλευτή (εναλλάξ Μ. Τρεμόπουλος και Ν. Χρυσόγελος), αλλά τώρα τείνουν να εξαφανιστούν από τον χάρτη των αποτελεσμάτων την ώρα μάλιστα που τα Πράσινα κόμματα στην Ευρώπη σημειώνουν θεαματικές επιτυχίες.

Είναι αρκετοί αυτοί, που υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να προκαλέσει διαλυτικές τάσεις και στο κόμμα των Οικολόγων – Πράσινων, όπως έκανε στα άλλα μικρά κόμματα. Με αυτή τη λογική ο Αλέξης Τσίπρας στην χθεσινή ομιλία του για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος προέτρεξε και απευθυνόμενος στον παριστάμενο οικολόγο Γιάννη Τσιρώνη, πρώην υπουργό, ευχαρίστησε για την συνεργασία στις εκλογές και προκατέλαβε την κοινή πορεία στις επερχόμενες βουλευτικές. Ο κ. Τσιρώνης χειροκρότησε θερμά, αλλά λίγο αργότερα το κόμμα των Οικολόγων – Πράσινων διέψευσε ότι υπάρχει απόφαση για συνεργασία στις εθνικές εκλογές.

Στην σχετική ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφέρουν:

«Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι υποχρεωμένοι να διαψεύσουν την αναφορά για εκλογική συμπόρευσή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες πρόωρες εκλογές, η οποία έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 27/5, στη σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας από τον Πρωθυπουργό.
Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ αποφασίζουν βάσει καταστατικού με εκλογικό συνέδριο για τη συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες.

Το εκλογικό συνέδριο θα προκηρυχθεί και θα πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Και είναι αυτό που θα αποφασίσει για την στάση του κόμματος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στις επόμενες εκλογές.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ»