Αρχική Πολιτική Ν.Δ.: Μόνο με ανάπτυξη αυξάνονται οι μισθοί

Ν.Δ.: Μόνο με ανάπτυξη αυξάνονται οι μισθοί

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού αποτελεί «απέλπιδα προσπάθεια να ξεχάσουμε οι Έλληνες το εθνικό λάθος της Συμφωνίας των Πρεσπών», τονίζει  η Νέα Δημοκρατία και προσθέτει ότι η αύξηση έπρεπε να είχε δοθεί ήδη από το 2017, αλλά καθυστέρησε λόγω της ανεύθυνης κυβερνητικής πολιτικής.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει:  «Ο κ. Τσίπρας δεν επέλεξε τυχαία τη σημερινή ημέρα για την αναγγελία αύξησης του κατώτατου μισθού. Το έκανε, ανάμεσα στους χειροκροτητές υπουργούς του, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ξεχάσουμε οι Έλληνες το εθνικό λάθος της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού, ωστόσο, έπρεπε να είχε δοθεί ήδη από το 2017, όπως προέβλεπε νόμος που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον οποίον είχε καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού βεβαίως καθυστέρησε γιατί η κυβέρνηση διέλυσε την οικονομία με την υπερφορολόγηση και την ανεύθυνη πολιτική της. Όπως καθυστέρησε και η κατάργηση του υποκατώτου μισθού για την οποία πρώτη είχε δεσμευθεί η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Σε κάθε περίπτωση, πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις μισθών επιτυγχάνονται μέσα σε μια οικονομία που αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς, προσελκύει επενδύσεις και ευνοεί τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Και αυτό μόνο μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να το πετύχει» καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.