Την πεποίθηση ότι το βράδυ της Κυριακής η χώρα θα «γυρίσει σελίδα» και θα συντελεστεί μια μεγάλη «πολιτική αλλαγή», εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Νίκου Ταχιάου.

«Όταν κυκλοφορώ στη Θεσσαλονίκη, όπως σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας οι δρόμοι είναι πάντα ανοιχτοί και έτσι είναι ανοιχτός ο δρόμος για μια μεγάλη πολιτική νίκη το βράδυ της Κυριακής», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης μόλις πήρε τον λόγο.

«Είμαι εδώ για να υποστηρίξω την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Αν ψήφιζα στη Θεσσαλονίκη, θα ψήφιζα τον Νίκο για δήμαρχο. Και το λέω αυτό γιατί έχω απόλυτο σεβασμό στην ιδιαιτερότητα των δημοτικών εκλογών και γνωρίζω πολύ καλά ότι στις δημοτικές εκλογές πάνω από όλα ψηφίζετε για την πόλη σας και τα κομματικά χρίσματα δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Όμως, η Θεσσαλονίκη δεν είναι μια τυχαία πόλη. Είναι μια πόλη που αξίζει πολύ καλύτερα. Η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας και όπως η χώρα, συνολικά, αξίζει καλύτερα, έτσι αξίζει καλύτερα και η Θεσσαλονίκη. Και θα είμαι εδώ την επόμενη μέρα, εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, να δουλέψω με την επόμενη δημοτική αρχή, μαζί με τον Νίκο Ταχιάο, διότι είμαι σίγουρος ότι θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μαζί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει η πόλη».

Θα πετάξουμε τους κουκουλοφόρους από τα πανεπιστήμια

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο θέμα της παραβατικότητας, που έθεσε νωρίτερα ο κ. Ταχιάος, και δήλωσε έτοιμος για αποφασιστική αντιμετώπιση, λέγοντας: «Θα επαναφέρουμε το νόμο και την τάξη στη χώρα. Θα πετάξουμε τους κουκουλοφόρους έξω από τα Πανεπιστήμια. Οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα να αισθάνονται και πάλι ασφαλείς».
Επισήμανε ότι θα στηρίξει την αναπτυξιακή δυναμική της Θεσσαλονίκης, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και θα βρει λύση στο πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών, τονίζοντας ότι τα πράγματα έγιναν χειρότερα τα δύο τελευταία χρόνια στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών.
«Πάνω από όλα είμαστε εδώ για να σας αντιμετωπίσουμε με αξιοπρέπεια που σας αρμόζει», είπε απευθυνόμενος στους Θεσσαλονικείς και συνέχισε: «Δεν τιμά τη Θεσσαλονίκη η εικόνα των μουσαμάδων και των ακίνητων βαγονιών. Προσβάλει τη Θεσσαλονίκη αυτή η εικόνα και σίγουρα δεν ταιριάζει στη μεγάλη μας παράταξη, στην παράταξη της αλήθειας, στην παράταξη της ευθύνης, στην παράταξη που πορεύτηκε πάντα με έργα και όχι με λόγια».
«Είμαστε εδώ για ενώσουμε τους Έλληνες, για να κάνουμε τις ζωές όλων των Ελλήνων καλύτερες και είμαι σίγουρος ότι το βράδυ της Κυριακής δεν θα υπάρχει καμιά Ελληνίδα και κανένας Έλληνας που να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και ότι συντελείται ήδη μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Απηύθυνε πρόσκληση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης να πάρουν μέρος στην προεκλογική συγκέντρωση, στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού, στην οποία είναι προγραμματισμένη ομιλία του για τις 8 το βράδυ, λέγοντας ότι η συγκέντρωση θα γίνει «σε μια μεγάλη έκταση και όχι σε ένα μικρό στενό».
Στο εκλογικό κέντρο του Νίκου Ταχιάου, στην οδό Τσιμισκή, υποδέχθηκαν θερμά τον κ. Μητσοτάκη ο υποψήφιος δήμαρχος, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Ελενα Ράπτη, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Λαζαρίδης, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη και μέλη της ΝΔ, που φώναξαν το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός».
Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης περιόδευσε στη Σίνδο όπου περπάτησε στο κέντρο, χαιρέτισε και συνομίλησε με καταστηματάρχες και περαστικούς. Στις σύντομες συνομιλίες που είχε με κατοίκους της Σίνδου, τους ζήτησε να μην υπάρξει «χαλαρή ψήφος» στις εκλογές της Κυριακής και ο καθένας τους να πείσει από έναν αναποφάσιστο ψηφοφόρο.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ