Τα έργα αναβάθμισης και επέκτασης του αεροδρομίου «Μακεδονία» επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που θα τελεστούν σήμερα Σάββατο ώρα 20.00 στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece κ. Αλεξάντερ Ζίνελ, ο οποίος και τον ξενάγησε στους δύο ορόφους του εργοταξίου και τον ενημέρωσε εκτενώς για την πρόοδο των έργων.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους εργαζομένους της εταιρείας και συνομίλησε μαζί τους. Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους -στον 2ο όροφο της οικοδομής- για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου.

Ο σχεδιασμός που υλοποιείται ήδη προβλέπει ότι μέσα από δύο πεζογέφυρες θα γίνει η σύνδεση του παλιού με το νέο κτίριο και θα υπάρχει κοινός χώρος αφίξεων και κοινός χώρος αναχωρήσεων. Η ολοκλήρωση των έργων θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης.

Ήρθε με πτήση της γραμμής σε οικονομική θέση

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από την Αθήνα με πτήση της γραμμής και μάλιστα οικονομικής θέσης. Σύμφωνα με το parapolitika.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποβιβάστηκε στο αεροδρόμιο με τους συνεργάτες του, ενώ στο αεροπλάνο ήταν ιδιαίτερα χαλαρός και ευδιάθετος, συνομιλώντας με το προσωπικό, αλλά και τον κόσμο που επέβαινε στην ίδια πτήση. Αρκετοί από τους επιβάτες μάλιστα δεν έκρυψαν την έκπληξή τους που θα συνταξιδέψουν με τον πρωθυπουργό.

Στην ίδια πτήση επέβαιναν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Στέλιος Κυμπουρόπουλος, καθώς και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν ο επικεφαλής στο Οικονομικό γραφείο του Αλέξης Πατέλης και ο διευθυντής του γραφείο Τύπου του Δημήτρης Τσιόδρας, ο αναπληρωτής διευθυντής γραφείου Τύπου Γιώργος Ευθυμίου και μόλις δύο άνδρες από την προσωπική του ασφάλεια.