Εντείνονται οι αντιδράσεις για τις  διεργασίες, που ξεκίνησαν με στόχο  τη συγκρότηση  ισχυρού μπλοκ προοδευτικών πολιτών, που, όπως ανέφεραν οι οργανωτές του, “θα αποτελέσει γέφυρα συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς και της κεντροαριστεράς, ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά.”

 

Η πρωτοβουλία είχε αρχίσει τον περασμένο μήνα με την εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά έλαβε υποτυπώδες οργανωτικό σχήμα με τη δημιουργία της κίνησης «Γέφυρα», η οποία έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της την Δευτέρα με συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας τους στόχους και τους σχεδιασμούς δράσεων.

 

Όπως σημειώνουν έγκυροι πολιτικοί αναλυτές και να ήθελε κάποιος ανένταχτος της κεντροαριστεράς να παρακολουθήσει την εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Γέφυρα» δεν θα μπορούσε. Οι περίπου 100 θέσεις του καφέ που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση είχαν καταληφθεί από νωρίς από τον ΣΥΡΙΖΑ.  Ήταν όλοι εκεί. Κυβέρνηση και κόμμα.

Με το που έμπαινε κάποιος στην αίθουσα έβλεπε σε πρώτο πλάνο τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, τον Νίκο Φίλη, τον Νίκο Βούτση, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα σε κάποια στιγμή διεκόπη η ροή της παρουσίασης για να αναγγελθεί ότι η πρωτοβουλία στηρίζεται και από τον Νίκο Παπά!

«Ήλθε κανένας από το ΠαΣοΚ;» ήταν η εναγώνια ερώτηση των συμμετεχόντων. «Κανένας» ήταν η απογοητευτική απάντηση. Από τον χώρο της κεντροαριστεράς δεν υπήρχε κάποια παρουσία που να επιτρέπει στους διοργανωτές να υποστηρίξουν ότι η πρωτοβουλία τους δεν είναι κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα. Δηλαδή ο Δανέλης, ο Μπίστης, και τα άλλα «πρόθυμα» παιδιά.

Η εκδήλωση της Δευτέρας έδειξε ότι γέφυρα δεν υπάρχει. Τα στελέχη της πρωτοβουλίας αυτής δεν μπορούν να οικοδομήσουν καμία γέφυρα με την κεντροαριστερά  γιατί είναι ήδη στην όχθη του ΣΥΡΙΖΑ. Λειτουργούν συντονισμένα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι πλήρως ενταγμένοι στον προεκλογικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Και να θέλουν να το κρύψουν, δεν μπορούν.