Με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος της Σερβίας, Ιβάν Κάριτς, συναντήθηκε ο Έλληνας υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς, στο περιθώριο του διήμερου 1ου Φόρουμ Κυκλικής Οικονομίας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 8 και 9 Απριλίου.

 

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων, συμμετείχαν και οι δύο υποψήφιες των Οικολόγων Πρασίνων για τις ευρωεκλογές Μαρία Πετεινάκη και Έλενα Μπότση και ενημερώθηκαν για την πολιτική κατάσταση στη γείτονα χώρα. Το Σερβικό Πράσινο Κόμμα εκλέγει από το 2012 εκπρόσωπο στη Βουλή και σήμερα συμμετέχει με δύο έδρες στο Σερβικό Κοινοβούλιο συνεργαζόμενο με τους Σοσιαλιστές.

Ο Σέρβος εκπρόσωπος των Πρασίνων αναφέρθηκε σε περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας του, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση και τα υδροηλεκτρικά φράγματα των ποταμών, π.χ. του Δούναβη, που δεν προβλέπουν δίοδο για τα ψάρια, με αποτέλεσμα αυτά να απειλούνται με εξαφάνιση.

Στο πλαίσιο της πολύ φιλικής συζήτησης εκφράστηκε η ανάγκη στήριξης της γείτονος από την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ, αλλά και πιο στενής συνεργασίας των Πράσινων κομμάτων των βαλκανικών χωρών για περιβαλλοντικά θέματα, ώστε να δημιουργηθεί μια ¨πράσινη διαβαλκανική συμμαχία”.

Ο κ. Δημαράς δέχτηκε πρόσκληση, από τον Σέρβο γενικό γραμματέα να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Σερβία και δεσμεύτηκε να συμβάλει στη διοργάνωση της επόμενης διαβαλκανικής συνάντησης των «πράσινων» κομμάτων μετά τις ευρωεκλογές.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ