«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εκτοξεύει τις τελευταίες ώρες  ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα ψηφίσει υπέρ μιας πρότασης μομφής αν την καταθέσει η Νέα Δημοκρατία και αφορά αποκλειστικά στο θέμα των Σκοπίων.

 

Ο κ. Καμμένος είτε με δηλώσεις και ομιλίες , είτε μέσω Twitter, επιτίθεται στην πολιτική της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter σκίτσο με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την υπουργό τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Στο σκίτσο απεικονίζεται ο πρωθυπουργός κάτω από μια ταμπέλα που γράφει «δωμάτια προς ενοικίαση» και δείχνει προς το Μέγαρο Μαξίμου σε μια εξαθλιωμένη τουρίστρια, που βέβαια δεν είναι άλλη από την Έλενα Κουντουρά.
«Και νέα αύξηση του τουρισμού τον Ιανουάριο», γράφει κάτω από το σκίτσο.

 

Θα ψηφίσει πρόταση μομφής

Επίσης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως το κόμμα του (συνολικά 5 βουλευτές) θα στηρίζει μία πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα μόνο όμως για τη συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζοντας πως «θα κάνει τα πάντα για να μην περάσει αυτή η συμφωνία».

Ωστόσο οι ψήφοι και πάλι δεν βγαίνουν, οπότε το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι απλώς να καθυστερήσει η διαδικασία για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

 

Ξέσπασε στην επιτροπή της Βουλής

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε οκ. Καμμένος μιλώντας στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της Βουλής  για το θέμα των Πρεσπών.

Ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εταίρος, για πρώτη φορά από τότε που αποχώρησε από την κυβερνητική συμμαχία, έκανε λόγο για «κυβέρνηση αποστασίας».

«Επί τέσσερα χρόνια δεν υπήρχε ούτε μία ανακοίνωση του ενός εταίρου προς τον άλλον. Στο όνομα ποίου συμφέροντος αποφασίσατε να καταπατήσεις την συμφωνία αλλά και να μετατρέψετε μία κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης σε μία κυβέρνηση αποστασίας;» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Και συνέχισε το σφυροκόπημα στην κυβέρνηση: «Είστε περήφανοι που η κυβερνητική σας πλειοψηφία στηρίζεται σε βουλευτές που εγκατέλειψαν τα κόμματα τους, που πάτησαν τις θέσεις τους, που αναίρεσαν τις δημόσιες δηλώσεις τους;

Είστε περήφανοι που περάσατε την συμφωνία για τα Σκόπια και χάσατε έτσι το ηθικό πλεονέκτημα που διαφυλάξαμε μαζί επί τέσσερα χρόνια;. Εγώ δεν είμαι καθόλου περήφανος, εγώ θλίβομαι και θλίβομαι όχι γιατί δεν συμμετέχουμε στην κυβέρνηση».

«Πρώτη φορά ανέπνευσα μετά από 4 χρόνια»

«Σήμερα για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια ανέπνευσα ως βουλευτής να μπορώ να μιλάω όπως μιλούσα τα 25 προηγούμενα χρόνια στην Βουλή» υποστήριξε ο Π. Καμμένος και πρόσθεσε: «Θλίβομαι γιατί γνωρίζω την αλήθεια και γνωρίζω πολύ καλά ότι όταν τα χρόνια περάσουν και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε όλες τις πηγές τις ιστορικές θα καταλάβουν ποιοι έστησαν αυτή τη σημερινή μέρα και ποιοι οδήγησαν σε αυτή τη συμφωνία και για πιο λόγο».

«Δεν πίεζαν οι Αμερικάνοι αλλά η Μέρκελ και οι Ευρωπαίοι»

Μάλιστα ο κ. Καμμένος ανέφερε πως για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν πίεσαν οι Αμερικάνοι αλλά η Ανγκέλα Μέρκελ και οι Ευρωπαίοι.

«Γνωρίζω ότι δεν σας πίεσε κάνεις από το εξωτερικό. Ρώτησα εγώ προσωπικά τον υπουργό εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών υπεύθυνο για την Ευρώπη εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν για την λύση του ονοματολογικό στα Σκόπια και η απάντηση ήταν όχι. Η πρόταση ήταν του κ. Κοτζιά με αρκετή πίεση από την κ. Μέρκελ και την Ευρώπη. Δεν πιέζουν λοιπόν οι Αμερικάνοι. Αυτή η συμφωνία αν περάσει ανατρέπει την συνθήκη της Γιάλτας στα Βαλκάνια. Αυτό θα οδηγήσει σε αιματοχυσία. Γιατί δεν έχει συμφωνηθεί από όλες τις πλευρές».

«Θλιβερή ημέρα για την Ελλάδα»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε την συμφωνία των Πρεσπών το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε για μέρα θλιβερή.

«Μέρα θρήνου η σημερινή μέρα για την Ελλάδα. Πρώτος λόγος είναι γιατί αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για την παραχώρηση της Μακεδονίας κατά παράβαση της εθνικής θέσης που υπήρξε το 1992 υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και ποτέ δεν ανετράπη. Θλιβερή μέρα για τη Βουλή των Ελλήνων. Από τις εφτά το πρωί με υπόγειες μεθοδεύσεις είδαμε αποχωρήσεις βουλευτών από τα κόμματα τους, αποστασίες διαγραφές διάλυση ενός κόμματος ολόκληρου».

Πληροφορίες από iefimerida.gr