Σε κλίμα έντονων αντιδράσεων, καταγγελιών και αποκαλύψεων για συναλλαγές διεξάγεται στη Βουλή η συνεδρίαση για την χορήγηση ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αισιοδοξεί ότι θα κατακτήσει τον πολυπόθητο αριθμό των 151 βουλευτών, που θα τον στηρίξουν στην ψηφοφορία αύριο το βράδυ.

 

Είναι άνευ προηγουμένου οι καταγγελίες για συναλλαγές, για δανεικές ψήφους και πρωτοφανή “παζάρια”, που έχουν ως στόχο αφ΄ενός τις καρέκλες στην παρούσα φάση και αφ΄ετέρου το πολιτικό μέλλον αυτών, που θέλουν να προσδεθούν στον συρμό του ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναεκλεγούν, αφού τα κόμματά τους λίγες ελπίδες έχουν για να ξαναμπούν στη Βουλή.

Αυτό αφορά βουλευτές των ΑΝΕΛ με υπουργικές θέσεις, αλλά και άλλους ανεξάρτητους, όπως βέβαια και τον μοναδικό από το Ποτάμι, που φέρεται να επιμένει ότι θα δώσει αύριο ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως φάνηκε μετά την συνάντησή του με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ποτάμι, η απάντηση του βουλευτή Σπύρου Δανέλλη ήταν ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα. Έτσι ο κ. Δανέλλης θα είναι ο 151ος βουλευτής που θα διασώσει την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.. Αν καταψήφιζε, η χώρα θα πήγαινε σε εκλογές, όπως είχε διαβεβαιώσει προ ημερών ο πρωθυπουργός, αρνούμενος να δεχθεί την κυβέρνηση με ψήφο ανοχής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα ανακοινώσει σήμερα στη Βουλή την διαγραφή του βουλευτή του από την ΚΟ του Ποταμιού. «Είναι προφανές ότι έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος» ανέφεραν στελέχη κοντά στον Στ. Θεοδωράκη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας με τον Σπύρο Δανέλλη από τον οποίο, ζήτησε να του απαντήσει έως το βράδυ απόψε, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του και τις τελικές του αποφάσεις.

Ο κ. Θεοδωράκης διεμήνυσε στον κ. Δανέλλη ότι η θέση του Ποταμιού είναι να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή, ο κάθε ένας βουλευτής θα αποφασίσει κατά συνείδηση.

 

Π. Καμμένος: Προσπαθεί να σώσει ό,τι σώζεται

Από την άλλη πλευρά ο Πάνος Καμμένος προχώρησε μεν στις διαγραφές της Έλενας Κουντουρά και του Βασίλη Κόκκαλη, αλλά προσπαθεί να διασώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, διατηρώντας κοντά του τους Κώστα Ζουράρι και Θανάση Παπαχριστόπουλο, με την δικαιολογία ότι εξήγησαν τις θέσεις τους έγκαιρα …

Οι βουλευτές Έλενα Κουντουρά και Θανάσης Παπαχριστόπουλος βγήκαν με δημόσιες δηλώσεις υπέρ της κυβέρνησης, ενώ λίγο αργότερα και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

“Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον”, τονίζει η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε αποκλειστική δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η οποία προσθέτει ότι δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμά της να ψηφίζει κατά συνείδηση.