Τις ευχαριστίες της προς την Ελλάδα για αυτά που κατάφερε, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τη σκληρότητα των μέτρων, όπως και για τον συνολικό της ρόλο στα Βαλκάνια, εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, στη διάρκεια του διαλόγου που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων.

 

«Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία. Ήρθα πολύ ευχαρίστως εδώ για να μπορέσω να συζητήσω διάφορα θέματα μαζί σας», είπε η κ. Μέρκελ απευθυνόμενη στον Έλληνα πρωθυπουργό και συνέχισε: «Πέρασαν δύσκολα χρόνια. Εκείνο που καταφέραμε είναι να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό πνεύμα και να λύσουμε, να ασχοληθούμε με διαφορετικά προβλήματα, τα οποία είχαν κάποια στιγμή επικαιρότητα, είχαν μεγάλη σημασία για την Ευρώπη αλλά και για την Ελλάδα.

Ο ελληνικός λαός πέρασε από μια πολύ δύσκολη φάση και θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτά τα οποία κατάφερε η Ελλάδα παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τη σκληρότητα των μέτρων και αυτά τα οποία προσφέρει η Ελλάδα ακόμα και σήμερα. Και όσον αφορά τον συνολικό ρόλο στα Βαλκάνια και αυτά θα είναι βεβαίως αντικείμενο των συζητήσεων μας σε μια χρονική στιγμή που είναι πολύ σημαντικό να εξετάσουμε τα θέματα αυτά».

Η Άνγκελα Μέρκελ έφτασε στην Αθήνα λίγο πριν τις 17:30 η και συναντήθηκε  στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Επρόκειτο να ακολουθήσουν διευρυμένες συζητήσεις των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Γερμανίας και στη συνέχεια οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα και της κ. Μέρκελ στους εκπροσώπους του Τύπου.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ