Εκτός του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων βρίσκεται ο Τέρενς Κούικ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης. Συυγκεκριμένα ανέφερε στο Kontra Channel ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

 

«Έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος, παραβιάζοντας αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων» είπε, προσθέτοντας ότι τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ αποφάσισαν ομόφωνα να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση σε περίπτωση που φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι ο Τέρενς Κουίκ εδώ και καιρό δεν μετέχει στις συνεδριάσεις των ΑΝΕΛ, ενώ δεν έδωσε το παρών στη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος, την Τρίτη.

Η απομάκρυνση του Κουίκ και οι κατά καιρούς διαφοροποιήσεις άλλων στελεχών προκαλούν ρωγμές στο κόμμα της συγκυβέρνησης και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πως θα φτάσει ως τις εκλογές με αυτές τις διαρροές.

Ο Καμμένος είχε πει καιρό «καλό ταξίδι» στον Κουίκ

Πάντως, η αποπομπή Κουίκ από τους Ανεξάρτητους Ελληνες ήταν μια προδιαγεγραμμένη απόφαση εδώ και καιρό. Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, εξοργίστηκε σφόδρα με την στάση του υφυπουργού Εξωτερικών στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών στην οποία – καίτοι δεν είναι βουλευτής και δεν ψηφίζει – εμφανίζονταν θετικός. Μάλιστα τον περασμένο Οκτώβριο από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμενος «πυροβόλησε» τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. 

«Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι» είχε δηλώσει τότε.

Ο Πάνος Καμμένος φέρεται να είχε ζητήσει μάλιστα από τον Αλέξη Τσίπρα να αποπέμψει από την κυβέρνηση στον Τέρενς Κουίκ. Ο Τέρενς Κουίκ δεν έδωσε το «παρών» στο συνέδριο των ΑΝΕΛ, αφού βρίσκονταν στο Κάιρο σε επίσημη επίσκεψη.
 

Πηγή:iefimerida.gr