Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τα «Νέα» , που  αναφέρεται σε σχέσεις παιδικού φίλου του υπουργού με κυβερνητικά στελέχη και επιχειρηματίες τόνισε ότι ο τρόπος και τα θέματα της αντιπολιτευτικής τακτικής της Νέας Δημοκρατίας προκαλούν θυμηδία.

 

«Επειδή η Νέα Δημοκρατία “έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της” και “της έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι” στην οικονομία, σκανδαλολογεί ασύστολα. Έχει κάτσει, ψειρίσει τη μαϊμού, ψάξει και τα ίδια τα πρόσωπά μας, τους φίλους και συγγενείς μας και τους παλιούς μας συμμαθητές. Αυτό που πρέπει να ψάξει κανείς να δει είναι πότε και αν ευνοήθηκαν συγκεκριμένα συμφέροντα και με ποια διακυβέρνηση» ανέφερε «Στο Κόκκινο 105,5» ο Νίκος Παππάς, σχετικά μ,ε το δημοσίευμα.

Ειδικά για τα χρέη εταιρείας συμφερόντων Λαυρεντιάδη προς την ΔΕΠΑ, ο κ. Παππάς τόνισε ότι η Ν.Δ. «έχει επιλέξει να “σηκώσει” πολιτική αντιπαράθεση -με αποτυχημένο τρόπο που προκαλεί θυμηδία- είναι σαφές ότι τα χρέη … δημιουργήθηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ κυρίως. Τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση λίγων 24ώρων, την έχουμε δει σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις … κυρίως γύρω από τον εκδότη, ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και εφοπλιστή εμπλεκόμενο σε γνωστές υποθέσεις κ. Μαρινάκη. Σηκώνεται ένας αχός, φουσκώνουν κάποια μπαλόνια, που μετά από 48 ώρες σπάνε. Όποιος διαβάσει το ρεπορτάζ, καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ακόμη μία τέτοια περίπτωση».

Τα ερωτήματα της Μαρίας Σπυράκη

Στο «σκάνδαλο» ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη επέμεινε και σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, επισημαίνοντας ότι «εδώ και τρεις εβδομάδες και ενώ οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, η κυβέρνηση σιωπά».

Η κ. Σπυράκη έθεσε τα ερωτήματα: ποια είναι η σχέση Μανώλη Πετσίτη με το Μέγαρο Μαξίμου, και με υπουργούς; Πόσες φορές έχει επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου; Πώς μπορούσε και φωτογραφιζόταν στο πόντιουμ που γίνονται οι δηλώσεις με τους ξένους ηγέτες; Ποιες υπηρεσίες πρόσφερε στα Λιπάσματα ώστε να δικαιολογούνται αμοιβές 72.000 ευρώ το 2016 και 128.000 ευρώ το 2017;

«Την ώρα που το χρέος των Λιπασμάτων προς την ΔΕΠΑ εκτοξευόταν ο κ. Πετσίτης αμείβονταν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και μπαινόβγαινε στο Μαξίμου», υπογράμμισε η κ. Σπυράκη.

 

Η Νέα Δημοκρατία για τις αμοιβές Πετσίτη

Για νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις «που φανερώνουν πια τους πραγματικούς λόγους της αφωνίας της παρέας του Μαξίμου για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη» μιλάει η αξιωματική αντιπολίτευση διατηρώντας στην επικαιρότητα την υπόθεση με αφορμή δημοσιεύματα για συνεργάτη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι «σύμφωνα με τα νέα δημοσιεύματα, ο κ. Μανώλης Πετσίτης, άνθρωπος του πολύ στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και εξ απόρρητων του υπουργού κ. Νίκου Παππά, έλαβε τα έτη 2016 και 2017 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την εταιρία ELFE του κ. Λαυρεντιάδη».

«Ποιες “υπηρεσίες” άραγε παρείχε στον κ. Λαυρεντιάδη ο κ. Πετσίτης για να παίρνει αυτά τα χρήματα; Και πώς συνδέονται αυτές με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδ. Κιτσάκο;» ρωτά στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

Και υπογραμμίζει το εξής: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Αυτή η σκοτεινή υπόθεση διαπλοκής τον εκθέτει ανεπανόρθωτα αποκαλύπτοντας το ανήθικο πλεονέκτημα της Κυβέρνησης του. Θα επανέλθουμε».