Μέσα σε έντονες προετοιμασίες για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που αρχίζει την Παρασκευή προβάλλουν ως σημαντικές οι κινήσεις για ενότητα και συσπείρωση των δυνάμεων του κόμματος, που θα αποτελέσουν και πρόκριμα για ην επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας στις εκλογές.

 

Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία θα ξεδιπλώσει το επόμενο διάστημα την στρατηγική της με “οδηγό” και τις εισηγήσεις, που θα ακουστούν στο συνέδριο  της Παρασκευής και του Σαββατοκύριακου.  Οι τριήμερες εργασίες θα δώσουν το σύνθημα της ενότητας αλλά και της διεύρυνσης της παράταξης, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το εκλογικό 2019.

Οι τρεις πρώην πρόεδροι του κόμματος, ο  Βαγγέλης Μεϊμαράκης ως προέδρου του συνεδρίου, ο Αντώνης Σαμαράς με ομιλία που θα απευθύνει στους συνέδρους το Σάββατο, αλλά και ο Κώστας Καραμανλής που πιθανολογείται ότι θα κάνει δήλωση τη δεύτερη μέρα των εργασιών,  θα βρίσκονται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσότακη, δίνοντας το πιο σαφές μήνυμα για την συσπείρωση και την ενότητα της παράταξης.

Ταυτόχρονα όμως, στην Πειραιώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ΝΔ πέτυχε τις μεγαλύτερες εκλογικές νίκες όταν ανοίχτηκε στο χώρο του κέντρου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει συχνά ότι ο άξονας «αριστερά – δεξιά» είναι ξεπερασμένος και για να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις στα προβλήματα της χώρας χρειάζεται μια ευρύτερη συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, απέναντι στον λαϊκισμό που εκφράζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Η παρουσία στο συνέδριο προσωπικοτήτων που δεν ανήκουν στη ΝΔ και κινούνται πολιτικά κοντά στο χώρο του κέντρου, όπως ο διευθυντής ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης της “διαΝΕΟσις” Κυριάκος Πιερρακάκης, και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, θα σηματοδοτήσουν αυτό το άνοιγμα.

Στο σαφές εκλογικό δίλημμα, είτε με τις δυνάμεις της αλήθειας, της ελπίδας και της υπευθυνότητας είτε με τις δυνάμεις του ψέματος, της δημαγωγίας και της οπισθοδρόμησης, που θα θέτει επιτακτικά στην τελική μάχη προς τις εκλογές η Πειραιώς, «δεν μπορεί να υπάρξει ουδετερότητα», όπως σημειώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Θα υπάρξει κάλεσμα προς όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στην ανάγκη πολιτικής αλλαγής για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα να στηρίξουν τη ΝΔ, ώστε να αποφευχθούν τα αδιέξοδα που δρομολογεί η Κυβέρνηση και να υπάρξει πολιτική σταθερότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κοινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Σταύρου Θεοδωράκη, σήμερα (Δευτέρα) το απόγευμα, στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Χατζηδάκη, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιμένει σε όλους τους τόνους ότι θα υπάρξει αυτόνομη κάθοδος του κόμματος του στις εκλογές, διαψεύδοντας τα σενάρια για συνεργασία με τη ΝΔ. Ωστόσο, όσο θα πλησιάζει η ώρα της κάλπης και το διακύβευμα της επόμενης ημέρας θα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα.

Πηγή:  Iefimerida.gr