Νέος πολιτικός καυγάς ξέσπασε μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα όσα είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για τις καταλήψεις σχολείων και για την προϊστορία του πρωθυπουργού σε αυτές με το “χτίσιμο καριέρας”.

 

Η πλευρά του Μαξίμου απάντησε εμπλέκοντας πατέρα και αδελφή του Κυριάκο Μητσοτάκη, ολοκληρώνοντας την εικόνα μιας αντιπαράθεσης, που μάλλον δεν τιμά  τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας, αλλά θυμίζει τσακωμό παιδιών, που το ένα λέει “εσύ είσαι καταληψίας” και το άλλο απαντά “κι εσύ είναι παιδί του μπαμπά και της αδελφής…”

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις και ανακοινώσεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ:

«Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη. ‘Αλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις», δήλωσε από την Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θέλω με την ευκαιρία αυτή να πω ότι καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση όλων όσοι σήμερα επιλέγουν να βρεθούν απέναντι στην κακή Συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Όμως κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε: «Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση ο υγιής πατριωτισμός να γίνει προσάναμμά ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού στα χέρια κάποιων επιτήδειων. Θα πρέπει όλοι μαζί να βρεθούμε απέναντι σε αυτούς οι οποίοι επιδιώκουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τη νέα γενιά εξυπηρετώντας έτσι τις αλλότριες, δικές τους, κομματικές επιδιώξεις. Κάθε Έλληνας και κάθε νέο παιδί έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε αυτή την κακή Συμφωνία. Ας το κάνει όμως κρατώντας τα σχολεία ανοικτά και σεβόμενοι πάντα στους δημοκρατικούς θεσμούς της πατρίδας μας».

Η απάντηση του Μαξίμου

«Πράγματι. Άλλοι μπήκαν στη πολιτική δράση μέσα από κοινωνικούς αγώνες, άλλοι ως κληρονόμοι με τη στήριξη του μπαμπά και της αδελφής τους και άλλοι έχτισαν καριέρες ψαρεύοντας στα θολά νερά του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «μας κρίνει όλους ο λαός…».