Ειρωνικά σχόλια, πρόσκληση για …καφέ στην Κυψέλη και ατάκες χάριν εντυπώσεων κυριάρχησαν σήμερα στη Βουλή κατά την συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στην ώρα του πρωθυπουργού με θέμα την ανομία στα πανεπιστήμια.

 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μάλλον σε ειρωνικό τόνο απηύθυνε πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να πιούν καφέ στο σπίτι του στην Κυψέλη. Η «πρόκληση» έγινε γιατί ο πρωθυπουργός, στην χθεσινή συζήτηση στη βουλή για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, είπε από το βήμα της βουλής ότι μιλάει εν τη απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πράγματι, ο πρόεδρος της ΝΔ απουσίαζε χθες από την ολομέλεια, αφού βρισκόταν, την ίδια ώρα, σε περιοδεία στην Κυψέλη, τη γειτονιά όπου βρίσκεται η οικία του πρωθυπουργού.

Στη σημερινή συζήτηση στη βουλή, για την ανομία στα πανεπιστήμια, όλα ξεκίνησαν με την ατάκα του Αλέξη Τσίπρα για την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κυψέλη:

«Πείτε στους επικοινωνιολόγους σας να μη σας βάζουν να κάνετε δηλώσεις 200 μέτρα από το σπίτι μου, λέγοντάς μου να έρθω στην περιοχή μου, στη γειτονιά μου, να σας απαντήσω και να δω ποια είναι η πραγματικότητα. Να πάτε σε άλλη γειτονιά της Αθήνας. Και εν πάσει περιπτώσει, αν έρχεστε από τη γειτονιά, χτυπήστε και το κουδούνι να πιούμε και κανά καφέ, να σας κεράσω. Γιατί μπορεί να είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά πολιτικό πολιτισμό έχουμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε:

«Σας ευχαριστώ που αναφερθήκατε στη χθεσινή μου βόλτα στη γειτονιά σας. Φοβάμαι ότι και να ήθελα να φτάσω στο σπίτι σας θα είχε κάποιες δυσκολίες από τις κλούβες των ΜΑΤ που το φυλάνε. Όπως και στο Μαξίμου φαντάζομαι, έτσι δεν είναι;».

Στο καρφί του Κυριάκου Μητσοτάκη απάντησε στο τέλος της συζήτησης ο Αλέξης Τσίπρας:

«Υποπέσατε στο λάθος να μου πείτε ότι δεν ήρθατε στο σπίτι μου να πιούμε έναν καφέ γιατί έχω κλούβες των ΜΑΤ. Σας καλώ να έρθετε, ειλικρινά. Δεν θα δείτε ούτε μια κλούβα των ΜΑΤ. Δεν ξέρω αν εσείς έχετε. Πράγματι, υπήρχε μια κλούβα των ΜΑΤ το 2015. Το ’16 με δική μου εντολή, όχι μόνο από εμένα αλλά και από άλλους, έφυγαν εκατοντάδες αστυνομικοί που φυλούσαν VIP πρόσωπα για να πάνε στη γειτονιά. Εγώ, λοιπόν, κλούβα των ΜΑΤ δεν έχω ούτε έξω από το σπίτι μου ούτε έξω από το γραφείο μου. Εσείς, κ. Μητσοτάκη, ονειρεύεστε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και είχατε γεμίσει με κάγκελα την Αθήνα, ακόμα και την πλατεία Συντάγματος και δεν μπορούσε να περάσει κανείς. Σε αυτή την αστυνομοκρατούμενη Αθήνα για να υλοποιείτε πολιτικές του ΔΝΤ δεν θα ξαναζήσουμε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την δευτερολογία του.

Πάντως ο παραπάνω διάλογος δεν άφησε καλές εντυπώσεις και δεν ήταν λίγοι αυτοί, που μίλησαν για υποβάθμιση του επιπέδου των συζητήσεων στο κοινοβούλιο.