Ο Πρώην υπουργός Εξωτερικών βάλλει κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, επιμένει στον έλεγχο κονδυλίων όλων των υπουργείων και καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή της παραίτησης.

 

Η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ και οι τρεις βουλευτές της αποτελούν κομμάτι του κινήματος που κυβερνά δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, υπονοώντας ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση, αφήνοντας ωστόσο αιχμές για την συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου και για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείο Άμυνας.

«Είμαστε κομμάτι του λαϊκού κινήματος που σήμερα κυβερνά», είπε ο κ. Κοτζιάς μετά την συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του φορέα.

Βάλλοντας εναντίον του κ. Καμμένου, ο κ. Κοτζιάς είπε πως το υπουργείο Άμυνας δεν διαδραματίζει ρόλο στην χάραξη της εξωτερικής πολιτικής του κράτους, αλλά οφείλει να υπερασπίζεται τις επιλογές της διπλωματίας. Τόνισε πως η εξωτερική πολιτική είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ το ΥΕΘΑ δεν μπορεί να λειτουργεί ως «ΥΠΕΞ νούμερο δύο».

Μάχη για τις κρυφές δαπάνες

Ο κ. Κοτζιάς προανήγγειλε πως προτίθεται να συνεχίσει την μάχη με τον κ. Καμμένο για τα μυστικά κονδύλια υπουργείων, που απετέλεσαν αφορμή για την έντονη λογομαχία των δύο ανδρών στο υπουργικό συμβούλιο και λειτούργησαν ως αφορμή για την παραίτησή του.

Ανέφερε ότι σε συνεργασία με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει την επέκταση του νόμου που υπαγορεύει τον έλεγχο των κονδυλίων του ΥΠΕΞ από την Βουλή – μολονότι «εκνευρίστηκαν μερικοί» – ενώ υπογράμμισε πως πρέπει να ελεγχθεί και ο τρόπος με τον οποίο έχουν δαπανηθεί κάποιοι πόροι.

Ο κ. Κοτζιάς προσέθεσε, δίχως να αναφέρεται ευθέως στον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πως στην σημερινή συγκυρία απαιτείται σοβαρότητα κι όχι «τυχοδιωκτισμός». Κατήγγειλε μάλιστα πως υπάρχουν πρόσωπα και συμφέροντα που λασπολογούν σε βάρος του διότι δεν μοιράζονται τις δημοκρατικές του αντιλήψεις.

Ας δημοσιεύσει ο Τσίπρας την επιστολή μου

Απαντώντας στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου πως η παραίτησή του ήταν ακατανόητη, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να μην είναι σαφείς οι λόγοι για την απόφασή του με δεδομένο ότι απέστειλε στον πρωθυπουργό επιστολή εννέα σελίδων.

Είπε ότι εάν θέλει ο πρωθυπουργός μπορεί να δημοσιεύσει το κείμενο, προκειμένου να γίνουν όλα φανερά.

Αποσαφήνισε πάντως ότι δεν θεωρεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου του επιτίθεται για την παραίτησή του, αλλά συγκεκριμένα πρόσωπα.

Πηγή: SKAI.GR