Με καυστικό τρόπο σχολιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης  τα όσα διαμείφθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά και με την αντιπαράθεση του Πάνου Καμμένου με τον Νίκο Κοτζιά,  ο οποίος επιτέθηκε στον ΥΠΕΘΑ, κατηγορώντας τον ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια.

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της τονίζει:

“Ο κυνικός θίασος, που κυβερνά βρίσκεται πια σε αποσύνθεση και τα μέλη του δεν μπορούν να το κρύψουν ούτε κεκλεισμένων των θυρών. Δεν έχει ξαναγίνει πρωθυπουργός να εκλιπαρεί τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν και στη συνέχεια να τους παρακολουθεί άβουλος να αλληλοκατηγορούνται για να μην χάσουν την καρέκλα τους. Φτάνει πια. Η χώρα δεν μπορεί να βυθίζεται άλλο εξαιτίας σας».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός ζήτησε την επίσημη δέσμευση του Π. Καμμένου ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση εξαιτίας του θέματος των Σκοπίων.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, απευθυνόμενος στον υπουργό Άμυνας, τού ζήτησε να δεσμευθεί ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση ταυτιζόμενος με τις προσπάθειες της δεξιάς και της ακροδεξιάς.

ΚΙΝΑΛ:  Κακόγουστη παράσταση

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης δήλωσε:

“Μετέτρεψαν το Υπουργικό Συμβούλιο σε κακόγουστη παράσταση. Αφού χθες τα συμφώνησαν, σήμερα ο κ. Τσίπρας παρακαλεί τον κ. Καμμένο να «μην τον ρίξει». Η καρέκλα τους πάνω απ’ όλα, την ώρα που οι εργαζόμενοι υποφέρουν από τα μέτρα τους. Αλλά η αυλαία της παράστασης θα πέσει γρήγορα.”

ΚΚΕ: Καυγάς για την εξουσία

Από τη δική του μεριά, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει:

Απ’ ότι φαίνεται το μόνο πρόβλημα του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο είναι η μη διατάραξη της κυβερνητικής συνοχής, με αφορμή το Σκοπιανό κι όχι φυσικά η μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, την οποία κι έκανε γαργάρα, αφού συνιστά επίσημη κυβερνητική πολιτική.

Από κει και πέρα το να ζητάς από τους ΑΝΕΛ να μην ταυτιστούν με τη δεξιά και την ακροδεξιά, είναι σαν να ζητάς από κάποιον να μην ταυτίζεται με τον εαυτό του.

Το Ποτάμι: Ψευτοκαυγάδες!

Ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού Δημήτρη Τσιόδρα:

“Λίγες ώρες μετά τη μυστική συνάντησή τους, ο κ. Τσίπρας κάλεσε ενώπιον των υπουργών τον κ. Καμμένο να μη ρίξει την κυβέρνηση. Τι συνέβη; Αυτή τη φορά δεν τα βρήκαν; Αυτό το γαϊτανάκι, με δηλώσεις, αντιδηλώσεις και ψευτοκαυγάδες, που είναι σε βάρος της χώρας πρέπει να τελειώνει. Οι πολίτες έχουν πιο σοβαρά προβλήματα, από το να ασχολούνται διαρκώς με τις παραστάσεις τους. Αν διαφωνούν τόσο πολύ, ας αφήσουν τις καρέκλες. Αλλά είναι το τελευταίο που θα κάνουν…”