Στο Ζάππειο, στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε σε όλη τη διάρκεια των ανακοινώσεων της παραίτησής του η σύντροφός του Μπέττυ Μπαζιάνα, η οποία, όπως είναι φυσικό, διαδραμάτισε ουσιαστικό  ρόλο στη λήψη της τελικής απόφασης.

Η κα Μπαζιάνα αμέσως μετά τις ανακοινώσεις περίμενε τον Αλέξη στο αυτοκίνητο, όπου τον υποδέχθηκε με ένα ενθαρρυντικό χαμόγελο και ένα χτύπημα στην πλάτη, καθώς τώρα θα έχουν περισσότερο χρόνο για να είναι μαζί και με τα παιδιά τους.

Για τους άλλους υπήρξε αιφνιδιασμός σήμερα και στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος, απόφαση την οποία ελάχιστοι γνώριζαν μέχρι να την ανακοινώσει στο Εκτελεστικό Γραφείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί τη γνώριζαν μόνο ένας με δύο στενοί του συνεργάτες και η οικογένειά του.

Όταν εισήλθε στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι κάτι που θέτει προς συζήτηση, έχει λάβει τις αποφάσεις του και θα το ανακοινώσει και δημόσια σε έκτακτη δήλωσή του στο Ζάππειο.

Μετά το Εκτελεστικό Γραφείο κατευθύνθηκε αμέσως στο Ζάππειο, με ελάχιστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να τον ακολουθούν: τη Ράνια Σβίγκου, τον Μιχάλη Καλογήρου, τον Νικόλα Φαραντούρη, τον Γιώργο Βασιλειάδη, και τον Αλέκο Φλαμπουράρη. Εκεί και ο διευθυντής γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ Μπάμπης Παπαδάκης.

Στο Ζάππειο, στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε και η Μπέττυ Μπαζιάνα. Τον περίμενε στο αυτοκίνητο, όπου τον υποδέχθηκε με ένα ενθαρρυντικό χαμόγελο και ένα χτύπημα στην πλάτη.