Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχική Πολιτική Τσίπρας – Καμμένος: Στην εξουσία μαζί, στις ιδέες χωριστά

Τσίπρας – Καμμένος: Στην εξουσία μαζί, στις ιδέες χωριστά

Για μια ακόμη φορά συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ότι θα συνεχιστεί η κοινή τους πορεία, τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο, οπότε δεν θα έχει έρθει προς κύρωση στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών για τα Σκόπια.

Σε συνάντησή τους στο Μαξίμου επαναβεβαίωσαν τα κοινά σημεία, που τους διατηρούν στη συγκυβέρνηση και άφησαν στην άκρη τις τριβές, που σημειώνονται τελευταία ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους των ΑΝΕΛ για το σκοπιανό. Άλλωστε δεν κρύβουν ότι διαφωνούν σε ιδεολογικά ζητήματα και ιδιαίτερα σε ότι αφορά στα εθνικά θέματα, στις σχέσεις με την εκκλησία και σε πολλά ακόμη, αλλά επαναλαμβάνουν ότι νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα και την πάταξη της διαφθοράς.

Όπως αναφέρεται από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν πως αυτή τη στιγμή αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα, καθώς βρισκόμαστε στην πρώτη φάση από την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν πως κοινός και αδιαμφισβήτητος στόχος αυτή τη στιγμή είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, με την παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, η άμεση υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και η θεσμική θωράκιση του κράτους απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, συμφώνησαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο και θα επανέλθουν σε αυτό τον ερχόμενο Μάρτιο.