«Δίπλα στην λέξη λαικιστής υπάρχει το όνομα του κ. Τσίπρα, όχι το δικό μου. Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν ποιος τούς εξαπάτησε και συνεχίζει να τούς εξαπατά», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Χαρακτήρισε «τσάμπα μάγκα» τον Πάνο Καμμένο.

 

«Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον κ. Τσίπρα. Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος. Ο κ. Τσίπρας θέλει να αυξήσει το κράτος», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η ανάπτυξη 4% και η δημιουργία 700.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία.

«Θα περιμένουμε να δούμε τι μέτρα θα φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας λογική που αντιγράφει ο κ. Τσίπρας δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Ο ατομικός κουμπαράς θα ωθήσει τους νέους να ενταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα. Θα ισοδυναμεί με συμπληρωματική επικουρική σύνταξη υψηλότερη από ότι σήμερα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι «μέχρι το 2021 η είσπραξη και το ύψος του ΕΝΦΙΑ θα καθορίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Δίπλα στην λέξη λαικιστής υπάρχει το όνομα του κ. Τσίπρα, όχι το δικό μου. Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν ποιος τούς εξαπάτησε και συνεχίζει να τούς εξαπατά», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Χαρακτήρισε «τσάμπα μάγκα» τον Πάνο Καμμένο που «συνεχίζει να προσφέρει στήριξη και ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που θα κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών».

«Η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών παράγει αποτελέσματα που είναι πολύ δύσκολα αναστρέψιμα. Αυτό μόνο με εκλογές μπορεί να αποτραπεί» ανέφερε και πρόσθεσε «Δεν θα κυρώσω την συμφωνία για το Σκοπιανό».

«Δεν αποδέχομαι μια κοινωνία που συμπιέζει τη μεσαία τάξη. Που αφαιρεί τις προοπτικές προόδου από τους μη προνομιούχους. Πρώτος μου στόχος η ενίσχυση της κοινωνικής κινητικότητας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ αναφορικά με τον ΟΑΣΘ ανέφερε ότι η κρατικοποίησή του δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα αντιμετώπισε.

“Ο κ. Τσίπρας διχάζει την χώρα”

«Ζούμε τις χειρότερες στιγμές της δημοκρατίας μετά τη Μεταπολίτευση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας χάνει τις εκλογές και διχάζει, αλλά έτσι κάνει ζημιά στη χώρα».

«Δεν μπορεί να υπάρξει κανένα δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος», σημείωσε ο Κ.Μητσοτάκης. «Ο κ. Τσίπρας ξεθάβει την αναθεώρηση του Συντάγματος λίγο πριν τις εκλογές», είπε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν θα μπει σε συζήτηση για την αναθεώρηση αν σημαντικά άρθρα όπως το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν μπουν σε αναθεωρητική διαδικασία.

«Θα υπάρξει ψήφος εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που δεν θα περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη.

«Η πρόσβαση στις αγορές είναι για μένα 1ος στόχος. Το “μαξιλάρι” δεν είναι για να φαγωθεί, είναι για να φτάσουμε με ασφάλεια στις αγορές», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι θα διατηρηθεί το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

«Έχω εξηγήσει τι θα κάναμε διαφορετικά», είπε ο κ. ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με την τραγωδία στο Μάτι και συμπλήρωσε: «Γνώριζε ή δεν γνωριζε ο κ. Τσίπρας ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι; Αν γνώριζε είναι ψεύτης και υποκριτής. Αν δεν γνώριζε είναι αναποτελεσματικός».

«Μια εξεταστική θα κάνω για το πρώτο εξάμηνο του 2015», είπε ο Κ.Μητσοτάκης, ενώ ερωτηθείς για τα “σκάνδαλα”, απάντησε: Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Σχετικά με τους συμβασιούχους είπε: «Το λέει το Σύνταγμα ότι οι συμβασιούχοι είναι για ορισμένο χρόνο. Ο αριθμός των συμβασιούχων δεν πρέπει να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση ότι μια σύμβαση ορισμένου χρόνου μπορεί να είναι ο τρόπος να μπεις στο Δημόσιο από την πίσω πόρτα. Γι’αυτό μπήκε αυτή η πρόβλεψη στο Σύνταγμα».

“Δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο”

Δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο αλλά θα υπάρξει αυστηρό πλαίσιο απομακρύνσεων-προσλήψεων, είπε ο Κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι όταν πήγε στο υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης «εμπιστεύτηκα δημοσίους υπαλλήλους που πολλούς θα τους ζήλευαν ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επιμένω στην αξιολόγηση για να ξεχωρίζουν και να επιβραβεύονται οι πραγματικά καλοί».

«Θα υπάρξει πλειοψηφία για την προεδρική εκλογή του 2020. Αλλά πριν την εκλογή θα υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου», είπε ο Κ.Μητσοτάκης, ενώ για την ένταξη των νέων στην παραγωγική διαδικασία ανάφερε ότι «το πρώτο που τους είπα χτες είναι να ψηφίσουν. Τους λέω ότι βασική μου προτεραιότητα είναι η Παιδεία, που δίνει ευκαιρίες. Επιμένω σε μια τολμηρή μεταρρύθμιση».

«Θα βάλω πρόσωπα και από την κεντροαριστερά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ», είπε ο Κ.Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας: «Και στην κυβέρνηση ακόμη κι αν είμαι αυτοδύναμος».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη στήριξη του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας σε επόμενες εκλογές ο Κ.Μητσοτάκης είπε ότι έχει «καλή θεσμική συνεργασία με τον Προέδρο της Δημοκρατίας».

Υπέρ της εκλογής ευρωβουλευτών με σταυρό, τάχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας επίσης ότι «στις περιφερειακές εκλογές η ΝΔ θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς. Δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη στις εκλογές πρώτου βαθμού. Θα δούμε τι θα κάνουμε στους μεγάλους δήμους».

Δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με τον κ. Καμμένο, είπε ο Κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι υπάρχει υπουργός της κυβέρνησης που η συμπεριφορά του είναι φασιστική.

«Δεν έχουμε κανέναν κοινό με τον κ. Σαλβίνι», σημείωσε επίσης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ