Δήλωσαν μεν στήριξη για νίκη στις εκλογές, αλλά απέφυγαν να αναφερθούν ονομαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σχόλια της “Εφημερίδας των Συντακτών” για άρθρο των ΝΕΩΝ, που ενόχλησε τον Κώστα  Καραμανλή.

 

Μηνύματα ενότητας έστειλαν από τη ΔΕΘ οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, εκφράζοντας έτσι έμμεσα και την στήριξή τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα και οι δύο χειροκροτούσαν τον πρόεδρο της Ν.Δ. σε πολλά σημεία της ομιλίας του.

Πρώτος έδωσε το «παρών» στο Βελλίδειο και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, για τον οποίο όμως εκφράζονται επιφυλάξεις ως προς τις κινήσεις του από τότε που παρέμεινε αμίλητος, παραμένοντας στο απυρόβλητο και από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της προσκείμενης στην κυβέρνηση “Εφημερίδας των Συντακτών”, που αποδίδει ως εξής την παρουσία του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ:

“Λίγο πριν αρχίσει η ομιλία Μητσοτάκη, ο κ. Καραμανλής προέβη σε δήλωση στήριξης της «παράταξης», ενώ απέφυγε να κάνει  οποιαδήποτε αναφορά στον όνομα του νυν προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, υπό τη σκιά των επιθέσεων που έχει δεχθεί τον τελευταίο καιρό.

«Είμαστε όλοι εδώ για να υποστηρίξουμε την παράταξη στον αγώνα για μια μεγάλη νίκη προς όφελος όλων των Ελλήνων και ειδικά των οικονομικά ασθενέστερων», αρκέστηκε να πει ο κ. Καραμανλής από τη Θεσσαλονίκη.

Η παραπάνω δήλωση έρχεται λίγες ημέρες μετά το ολοσέλιδο άρθρο του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που προβλήθηκε και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα», και το οποίο περιέγραφε τον Κ. Καραμανλή ως «ασώματο κεφαλή».

Κύκλοι που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό είχαν μεταφέρει στην «Εφ.Συν.» τον εκνευρισμό του κ. Καραμανλή από το δημοσίευμα των «Νέων». Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, έκανε λόγο για «ανοίκειες επιθέσεις», σχολιάζοντας όσους βάλλουν το τελευταίο διάστημα κατά του πρώην προέδρου της Ν.Δ.”

Αντ. Σαμαράς για νίκη της Ν.Δ.

Έμφαση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών για τα Σκόπια έδωσε στη δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς, εκφράζοντας και την αισιοδοξία του για μεγάλη νίκη της Νέας Δηοκρατίας στις εκλογές.

«Η Μακεδονία ούτε χαρίζεται, ούτε ξεπουλιέται» δήλωσε από τη μεριά του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης. «Η Μακεδονία ούτε χαρίζεται, ούτε ξεπουλιέται, πάμε όλοι μαζί για τη μεγάλη νίκη» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Σαμαράς.