Θα έχει μόνιμο μηχανισμό, θα ασχολείται με όλα τα θέματα κρίσεων και θα έχει επιχειρησιακές αρμοδιότητες στα πρότυπα αντίστοιχων δομών άλλων χωρών.- “Φλερτ” ΣΥΡΙΖΑ – Ποταμιού.-

 

Με θέμα τη σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας πραγματοποιείται, σήμερα στις 12:00, στο υπουργείο Εξωτερικών, συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Στις συνεδριάσεις του ΕΣΕΠ συμμετέχουν οι αρμόδιοι επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής όλων των κομμάτων, εκτός του ΚΚΕ που αυτοβούλως δεν συμμετέχει και της Χρυσής Αυγής που δεν προσκαλείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο θα έχει μόνιμο μηχανισμό, θα ασχολείται με όλα τα θέματα κρίσεων και θα έχει επιχειρησιακές αρμοδιότητες στα πρότυπα αντίστοιχων δομών άλλων χωρών. Δεν θα υπάγεται στο υπουργείο Εξωτερικών αλλά απ’ ευθείας στον πρωθυπουργό.

Με την σημερινή συνάντηση ανοίγει η συζήτηση για το Συμβούλιο με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Το θέμα είχε συζητηθεί στις αρχές του Μαρτίου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον Σταύρο Θεοδωράκη, με τον επικεφαλής του Ποταμιού να προτείνει τη δημιουργία του διακομματικού οργάνου και τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται θετικός σε μια τέτοια προοπτική.

Θετικός εμφανίζεται και ο Νίκος Κοτζιάς, δεδομένου ότι η όλη προοπτική ανοίγει νέους δρόμους επικοινωνίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του Ποταμιού, ενόψει πιθανών ψηφοφοριών στη Βουλή για εθνικά ζητήματα.