ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία ανταλλάσσουν ανακοινώσεις, ενώ ο δημοσιογράφος μήνυσε την Σοφία Ζαχαράκη, αξιώνοντας την σύλληψή της. Όσα είπαν για την υπόθεση Φλώρου οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών.-

 

Φαινόμενα υποβάθμισης του πολιτικού λόγου και κατάπτωσης των πολιτικών ηθών παρακολουθούν τις τελευταίες ώρες οι Έλληνες πολίτες, καθώς γίνεται ανταλλαγή ανακοινώσεων και δηλώσεων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το φραστικό επεισόδιο, που έγινε σε τηλεοπτικό κανάλι εξαιτίας αυτών που είπε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σοφία Ζαχαράκη για τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

Η νέα κόντρα τοιούτου επιπέδου προκλήθηκε αφού είχε καλλιεργηθεί το έδαφος με ανακοινώσεις των δύο κομμάτων σχετικά με την υ υπόθεση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου.  Υπήρξαν και δημοσιεύματα  στην εφημερίδα “Ντοκουμέντο”, στα οποία αναφέρθηκε η κα Ζαχαράκη, με αποτέλεσμα να καταθέσει μήνυση ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης εις βάρος της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωσή του με αφορμή τη μήνυση κατά της Σοφίας Ζαχαράκη, κάνοντας επίθεση και στην κυβέρνηση, αλλά και στον πρωθυπουργό και την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει:

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου».

Και προσθέτει:

«Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

»Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς. Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα. Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Βαξεβάνης: Έχω αθωωθεί

Από τη δική του πλευρά, ο εκδότης της εφημερίδας Documento, δηλώνει για τους λόγους που τον οδήγησαν να υποβάλει μήνυση και να ζητήσει τη σύλληψη της κ. Ζαχαράκη στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου:

«H N.Δ. επέλεξε τον ρόλο του Ζήκου της ελληνικής ταινίας. Αφού έστειλε την εκπρόσωπό της να με συκοφαντήσει σε τηλεοπτική του “EΨIΛON”, τώρα όχι μόνο δεν αποδέχεται της νομικές επιπτώσεις και το κόστος, αλλά παριστάνει τον πολιτικό Χατζηχρήστο και αντρειεύεται με απειλές.

»Κατά την παρέμβασή μου στην τηλεοπτική εκπομπή, ζήτησα από την κυρία Ζαχαράκη να αναιρέσει τις συκοφαντίες και να ζητήσει συγγνώμη για όσα ψευδώς μου απέδωσε. Η προσπάθειά μου μάλιστα ήταν κατ’ επανάληψη, αλλά η εκπρόσωπος της N.Δ. επέλεξε συνειδητά, παρά τις προειδοποιήσεις μου, τον ρόλο των τρολ των social media.

»Tο πρωί έκανα ό,τι θα έκανε κάθε πολίτης που τον αποκαλούν “καταδικασμένο συκοφάντη” χωρίς να έχει καταδικαστεί ποτέ για συκοφαντία. Επέλεξα δηλαδή τη νομιμότητα, με την οποία η Ν.Δ. απ’ ό,τι φαίνεται από την πληθώρα των αρίστων μελών της που βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα, δεν έχει και πολύ καλές σχέσεις.

»H N.Δ. προσπαθεί να δώσει πολιτικό χαρακτήρα σε ένα νομικό θέμα που αφορά την υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψής μου. Ο κύριος Μητσοτάκης συνεχίζει την προσβλητική συμπεριφορά του (για την οποία επίσης θα καταφύγω στη δικαιοσύνη) αποδίδοντάς μου χαρακτηρισμούς που όχι μόνο δεν δηλώνουν πολιτική ήθος, αλλά είναι και ποινικά κολάσιμοι.

»Mε το Μαξίμου μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, με εμένα όμως θα πληρώσει για την επιχείρηση δολοφονίας του χαρακτήρα μου. Ενημερώνω τον κύριο Μητσοτάκη πως εκτός από τη μήνυση και εναντίον της κυρίας Ζαχαράκη έχω καταθέσει μήνυση και εναντίον του ανιψιού του και συνεργάτη του Φλώρου, ο οποίος επίσης αναζητείται από την αστυνομία.

»Θα ακολουθήσουν αγωγές εναντίον του αντιπροέδρου της N.Δ. Άδωνη Γεωργιάδη για όσα έχουν πει καταχρώμενοι τον πολιτικό τους ρόλο.

»Aν η κυρία Ζαχαράκη φοβάται ότι φαίνεται από την ανακοίνωση της Ν.Δ., ας ζητήσει έστω τώρα συγγνώμη και θα αποσύρω τη μήνυση. Διαφορετικά, εκτός από τις αποκαλύψεις, θα σας ταράξω και στη νομιμότητα».

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «ΕΨΙΛΟΝ» η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης έχει καταδικαστεί πολλές φορές για συκοφαντίες, σε υποθέσεις όπως του Ανδρέα Βγενόπουλου και της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, κ. Νικολοπούλου κ.ά.

Ο Κώστας Βαξεβάνης της υπενθύμισε ότι για όλες έχει αθωωθεί, ωστόσο εκείνη αρνήθηκε και να ζητήσει συγγνώμη και ο εκδότης της εφημερίδας Documento προειδοποίησε για μηνύσεις και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση.

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη στη Γεροβασίλη

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριακός Μητσοτάκης, τηλεφώνησε στην Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με τη ΝΔ. απευθύνθηκε στην υπουργό Προστασίας του Πολίτης υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της Αστυνομίας, για να την ενημερώσει ότι «η καταζητούμενη από την ΕΛ.ΑΣ. αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί».

Λίγη ώρα αργότερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με σχετική ανακοίνωσή του, ξεκαθάριζε ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη Ν.Δ. «στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

«Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής», τόνιζε επίσης η ανακοίνωση.

Ακολούθησε νέα ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι ο Κώστας Βαξεβάνης «δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο  βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης».

Τονίζεται ότι «δεν υπάρχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία» η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γίνεται αναφορά σε βίντεο στο οποίο «ο “ιδιώτης” Βαξεβάνης πανηγυρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου».

Οι προηγούμενες ανακοινώσεις

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται: «Ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο φαίνεται να ακουμπά προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ., που καλό θα είναι να σταματήσουν να σιωπούν και να δώσουν πειστικές απαντήσεις.

Μετά τον κ. Φρουζή, ένας ακόμη άριστος, ο κ. Αριστείδης Φλώρος της Energa, υπήρξε προστατευόμενος της οικογένειας, αφού ο ανιψιός και σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, κ. Δημητριάδης, όχι μόνο ήταν δικηγόρος του αλλά, όπως κατέθεσε στον ανακριτή, έστησε ο ίδιος τις offshore μέσω των οποίων καταληστεύθηκε το ελληνικό Δημόσιο».

«Αναρωτιόμαστε αλήθεια», καταλήγει η ανακοίνωση, «υπάρχει μεγάλο σκάνδαλο σε αυτόν τον τόπο πίσω από το οποίο να μην κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης και η οικογένειά του;», ενώ ως υστερόγραφο επισημαίνεται:

«ΥΓ. Καλοί οι δικηγόροι του κ. Φλώρου, εξαίρετος μεταξύ αυτών ο κ. Βορίδης, αλλά η πλάκα με τους θεσμούς τελείωσε…».

Τι απάντησε η  Ν.Δ. για Φλώρο και Δημητριάδη

«Οι χυδαίοι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν και ο ηθικός αυτουργός Αλ. Τσίπρας σύντομα θα τιμωρηθεί, όπως του αξίζει, στις κάλπες», τονίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και επισημαίνει:

«Από την ημέρα της εκλογής του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και σχεδόν κάθε Κυριακή, μέσω του εκτοξευτήρα λάσπης του κ. Τσίπρα που λέγεται “Documento”, συστηματικά συκοφαντείται η σύζυγός του και συχνά οι στενοί του συνεργάτες. Το όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης κυκλοφόρησε χθες στο διαδίκτυο και σήμερα στα περίπτερα με δύο πρωτοσέλιδα.

»Το πρώτο διαφήμισε μια συνέντευξη του πρώην επικεφαλής του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ ο οποίος υποτίθεται ότι θα καταφερόταν εναντίον της συζύγου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της. Η μόνη αλήθεια είναι ότι καμία σχετική δήλωση Ντάισελμπλουμ δεν έγινε ποτέ».

Και συμπληρώνει ότι «κάτι που απέφυγε “παραδόξως” να διαφημίσει ο κ. Βαξεβάνης είναι ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρεται εκτενώς στις καταστροφικές επιλογές του κ. Τσίπρα. Λέει επί λέξει ότι “η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει βγει από τα προγράμματα το 2014 καθώς η οικονομία ήταν σε ανάκαμψη, η ανεργία σε πτώση και ο κόσμος επανέφερε τα χρήματά του στην Ελλάδα”. Για δε το πρώτο εξάμηνο του 2015, μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, εργαλειοποιώντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι “η εμπιστοσύνη καταβαραθρώθηκε” και ότι “η οικονομία κατέρρευσε” μέχρι να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι τα πειράματα της θα οδηγούσαν τη χώρα στη δραχμή και στην απόλυτη καταστροφή της».

«Ακόμη πιο χυδαία ψέματα έχει το δεύτερο πρωτοσέλιδο του “Documento” το οποίο και τελικά εκτυπώθηκε», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ και προσθέτει ότι «σε αυτό, ο ανιψιός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και συνεργάτης του, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης κατηγορείται ως δήθεν συνεργός του κ. Φλώρου της Energa και άμεσα εμπλεκόμενος στο μεγάλο σκάνδαλο. Το απροκάλυπτα συκοφαντικό αυτό δημοσίευμα σκοπίμως αποκρύπτει το γεγονός ότι ο κ. Δημητριάδης υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του κ. Φλώρου συμβάλλοντας καθοριστικά στην προφυλάκισή του. Αποσιωπάται σκόπιμα επίσης ότι ο Φλώρος διώχθηκε και φυλακίστηκε επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και απελευθερώθηκε, προσφάτως, επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λόγω των εγκληματικών νόμων που ψήφισαν οι υπουργοί των κ. Τσίπρα και Καμμένου».

«Αυτό δεν ονομάζεται δημοσιογραφία, ούτε καν απόπειρα χειραγώγησης των πολιτών. Είναι μια ωμή πολιτική αλητεία από το όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης με δράστες τη συμμορία Βαξεβάνη και ηθικούς αυτουργούς τους συνεργάτες του κ. Τσίπρα, αλλά και προσωπικά τον ίδιο», επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θεωρούμε βέβαιο, πλέον, ότι όσο η απαξιωμένη Κυβέρνησή του οδηγείται σε εκλογική συντριβή, τόσο οι κατευθυνόμενες επιθέσεις λάσπης θα πληθαίνουν. Προοιωνίζεται δυστυχώς η πιο βρώμικη προεκλογική περίοδος της Μεταπολίτευσης με αποκλειστική ευθύνη της πιο χυδαίας Κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος», λέει η ανακοίνωση.

Και επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη στην οποία καταφεύγουν οι άμεσα θιγόμενοι καταθέτοντας μηνύσεις και αγωγές κατά του συκοφάντη Κώστα Βαξεβάνη.

«Σήμερα, ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται και προσωπικά στον κ. Τσίπρα καθώς είναι προφανές ότι φέρει την κύρια ευθύνη για τον πρωτοφανή εκχυδαϊσμό της πολιτικής αντιπαράθεσης. Το σχέδιο του δεν θα περάσει. Οι χυδαίοι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν και ο ηθικός αυτουργός Αλέξης Τσίπρας, είτε το θέλει, είτε όχι, σύντομα θα τιμωρηθεί, όπως του αξίζει, στις κάλπες», καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος.