“Άλλαξε ο Μανωλιός…”, λέει η Νέα Δημοκρατία, “κυβέρνηση απελπισίας”, βλέπει το ΚΙΝ. ΑΛ., για “κουρελού” μιλάει το Ποτάμι και για “κράμα μνημονιακών” το ΚΚΕ.-

 

Ανακοινώσεις με περιεχόμενο, που μειώνει τη σημασία του ανασχηματισμού και προδικάζει αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής  εξέδωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά τη ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Για «πολιτική αποτυχία» ανεξάρτητα από τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, ενώ το Κίνημα Αλλαγής μιλά για «κυβέρνηση απελπισίας και πανικού».

Το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας την «κυβέρνηση κουρελού».

Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ αναφέρεται σε «ένα κράμα παλιών και νέων, όλων δοκιμασμένων στην αντιλαϊκή πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων».

«Ο ανασχηματισμός απογοήτευσε ακόμη και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε η Ένωση Κεντρώων.

Μαρία Σπυράκη: “Άλλαξε ο Μανωλιός…”

«Τόση αναμονή, τόσος ντόρος, τόση αναστάτωση για να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς. Ευτυχώς, δεν αργεί ο μόνος πραγματικός ανασχηματισμός που χρειάζεται η χώρα. Οι εκλογές. Για να δείξουν οι πολίτες στον κ. Τσίπρα το δρόμο από το Μαξίμου στην Κουμουνδούρου», σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

ΚΙΝ.ΑΛ: “Έχουν τελειώσει…”

«Κυβέρνηση απελπισίας και πανικού» χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό το Κίνημα Αλλαγής. «Ως φαίνεται “το αντιδεξιό προφίλ της” μετά τους κ.κ. Καμμένο, Παπαγγελόπουλο ενισχύεται και με την κα Παπακώστα. Ό,τι και να κάνουν έχουν πια τελειώσει. Αυτή είναι η τελευταία κυβέρνηση μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες».

ΠΟΤΑΜΙ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων

«Όταν δεν έχεις πυξίδα, όταν δεν έχεις σχέδιο και πρόταση για τη χώρα, τότε καταλήγεις να διαβάζεις παλιούς πολιτικούς καταλόγους για να βρεις τους υπουργούς σου», σχολιάζει το Ποτάμι. “Η χώρα δεν θα πάει μπροστά με μια κυβέρνηση παρωχημένης αριστεράς, ψεκασμένης ακροδεξιάς, με γαρνιτούρα λαϊκής δεξιάς και ολίγη από παλιούς υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Μια ομάδα που θα προσθέσει προβλήματα στη χώρα αντί να αφαιρέσει.”

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ σημειώνει ότι «το νέο κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, ένα κράμα παλιών και νέων, όλων δοκιμασμένων στην αντιλαϊκή πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο: Το “μεταμνημονιακό μνημόνιο” και τα μέτρα που αυτό φέρνει. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται ούτε να αποπροσανατολίσει ούτε να εκτονώσει τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια του λαού μας».

«Ο ανασχηματισμός απογοήτευσε ακόμη και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε η Ένωση Κεντρώων. Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να θίξει τα κομματικά του κάστρα, ενώ τα ανοίγματα που έκανε είναι μηδαμινής αξίας χωρίς κανένα αντίκρυσμα. Είναι μια κυβέρνηση με πορεία προς την οριστική της δύση»