Επιβεβαιώθηκε επίσημα η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ιθάκη, από όπου αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, με αφορμή την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Η σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί και στην ηλεκτρονική έκδοση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέροντας τα εξής:

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει σήμερα στην Ιθάκη, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο νησί είναι όλα έτοιμα για την εκδήλωση, καθώς ο πρωθυπουργός αναμενόταν από στιγμή σε στιγμή. Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επέλεξε το καταπράσινο νησί του Ιονίου για να σηματοδοτήσει την εκκίνηση μιας νέας εποχής για την ελληνική οικονομία και να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας προς τον λαό, θα επισκεφθεί πρώτα το δημαρχείο του νησιού, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο, Διονύση Στανίτσα.

Στη συνέχεια, θα περιοδεύσει στην πόλη, μετά θα συναντηθεί με φίλους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα το οποίο θα του παραθέσει ο δήμαρχος Ιθάκης σε ξενοδοχείο.

Όσον αφορά το διάγγελμα, τρία είναι τα πιθανά μέρη απ’ όπου θα απευθυνθεί ο πρωθυπουργός προς τον ελληνικό λαό. Πρόκειται είτε για το άγαλμα του Οδυσσέα, είτε για το Λαζαρέτο (το μικρό νησάκι στο λιμάνι του κόλπου της Ιθάκης, στο Βαθύ), είτε για το Κάστρο. Η ακριβής ώρα μετάδοσης του διαγγέλματος δεν είχε ανακοινωθεί.