Το «σήμα» της εκκίνησης για την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου από τον πρωθυπουργό αναμένουν πλέον οι στενοί συνεργάτες του, καθώς έχουν «κλειδώσει» οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, που ανακοινώνεται σήμερα το μεσημέρι.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, οι ανακοινώσεις του ανασχηματισμού για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθούν στις 12:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη.

Ο. Χρήστος Ταραντίλης είναι βουλευτής Επικρατείας και έχει διατελέσει Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στη Νέα Δημοκρατία από τον Γενάρη του 2017 έως και τις εκλογές του Ιουλίου 2019.

Αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου παραμένει η Αριστοτελία Πελώνη.

Ποιος είναι ο Χρήστος Ταραντίλης

Ανήκει στη γενιά των 40άρηδων, δεν προέρχεται από τον κομματικό «σωλήνα» και έχει αποσπάσει την «ψήφο εμπιστοσύνης» των φοιτητών του. Ο Χρήστος Ταραντίλης ανέπτυξε πρωτοβουλίες ως γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ. Αν και πολλά στελέχη -ίσως τα περισσότερα- δεν τον γνώριζαν προσωπικά, η φήμη του ήταν τόσο δυνατή που γρήγορα έφερε νέο αέρα στα γραφεία της Πειραιώς.

Ο 46χρονος καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Συστημάτων Λήψης Αποφάσεων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη… γειτονιά της Ν.Δ. μέσα από την Πολιτική Ακαδημία, όπου ανέλαβε την εκπαίδευση των στελεχών στην ενότητα «Ηγεσία και λήψη αποφάσεων».

Στο πρόσωπό του, λένε γαλάζιες πηγές, συγκεντρώνονται όλα τα χαρακτηριστικά που επιζητεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης: ωριμότητα, γνώση, πάθος για δημιουργία, προσφορά.

Το βιογραφικό του είναι εξαιρετικά πλούσιο. Διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και έχει συνολικά πάνω από 150 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά, βιβλία και διεθνή συνέδρια, συμπεριλαμβανομένων 60 ερευνητικών δημοσιεύσεων στα κορυφαία διεθνή περιοδικά στο χώρο της επιχειρησιακής έρευνας και της διοικητικής επιστήμης, των δικτύων logistics και των μεταφορών.

Πώς ορίζει ο ίδιος τον καλό πολιτικό; «Εάν έχει την ικανότητα να εμπνεύσει τους πολίτες να σκεφτούν το συλλογικό και όχι το ατομικό συμφέρον. Προφανώς θα πρέπει να δώσει πρώτος από όλους το καλό παράδειγμα, ενθαρρύνοντας παράλληλα προσπάθειες επίτευξης αριστείας στην κοινωνία».