Μήνυμα στην κυβέρνηση για να μην προχωρήσει σε συντηρητικές πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων και της μεσαίας τάξης έστειλε από την Κοζάνη, απ όπου ξεκίνησε την διήμερη περιοδεία της στη Δυτική Μακεδονία, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Με φόντο την υπερσύγχρονη μονάδα Πτολεμαΐδα- 5 της ΔΕΗ που σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης θα σταματήσει να λειτουργεί με λιγνίτη το 2028, η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι «εμείς δεν θα αφήσουμε ανενόχλητο τον κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει τι συντηρητικές του πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων». Συμπλήρωσε ότι «το ΚΙΝΑΛ είναι εδώ, ασπίδα για την δημοκρατία, τους πιο αδύναμους και τον ελληνικό λαό».

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με αφορμή όσα έγιναν γνωστά από τις ηχογραφημένες συνομιλίες, ανέφερε ότι «οι αποκαλύψεις για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ, για το μαγαζί και τα παραμάγαζα, είναι σοκαριστικές και δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου».

Η κ Γεννηματά δήλωσε ότι οι πολιτικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι πολύ μεγάλες και «καθιστούν το ΣΥΡΙΖΑ αδύναμο να αξιοποιήσει το θεσμικό του ρόλο ως αντιπολίτευση σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τόπο» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «για αυτό το λόγο αφήνει τον Τσίπρα έξω από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών».

Αναφερόμενη στο θέμα της απολιγνιτοποίησης δήλωσε ότι «είμαστε εδώ για να ενώσουμε την φωνή μας με τους πολίτες για να μην γίνει η περιφέρεια παράπλευρη απώλεια στις εξελίξεις και τις πολιτικές της κυβέρνησης», σημείωσε ότι αγωνιζόμαστε για να εξασφαλίσουμε «τον αναγκαίο χρόνο και τους αναγκαίους πόρους για την δίκαιη μετάβαση» και πρόσθεσε ότι το ΚΙΝΑΛ διαθέτει ένα νέο σχέδιο μια βιώσιμη λύση και μπορεί να εγγυηθεί ότι «η περιοχή δεν θα χάσει την ενεργειακή της ταυτότητα, θα την ενισχύσει, με όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία».

Η κ. Γεννηματά είχε σύντομη συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων του εργοταξίου, ενώ στην συνέχεια πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας όπου είχε σύντομη συνομιλία με τον πρύτανη Θεόδωρο Θεοδουλίδη. (Πηγή:ΑΠΕ_ΜΠΕ)