Με κύριο θέμα την αντιμετώπιση των συνεπειών από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη 9 Μαρτίου, στις 11:00, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το Υπουργικό συμβούλιο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης θα γίνει ενημέρωση από τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο και για τα θέματα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη, σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και τα μέτρα αποκατάστασης της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Ουσιαστικά επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι το μόνο θέμα στην ατζέντα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου θα είναι ζητήματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και οι ενδεχόμενες θεσμικές κινήσεις, αλλά και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Δεν αποκλείεται πάντως να συζητηθούν και οι επιπτώσεις, που έχει το τραγικό συμβάν στην εικόνα της κυβέρνησης και στα όσα έχουν ακολουθήσει σε συνδυασμό με τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης και ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των μηνιαίων τακτικών συναντήσεών τους.