Με αφορμή τα αρνητικά σχόλια, που κατέκλυσαν το διαδίκτυο για το γεύμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε βεράντα παραδοσιακού σπιτιού στην Ικαρία, δόθηκαν διευκρινίσεις από τον οικοδεσπότη, καθηγητή καρδιολογίας Χριστόδουλο Στεφανάδη, ο οποίος αναφέρει ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας.

Τόσο η αντίδραση του καθηγητή, όσο και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας κατατείνουν στην εκτίμηση ότι η κριτική, που ασκείται κατά του πρωθυπουργού εξικνείται από μικροπρέπεια και μικροκομματική εκμετάλλευση, αφού είναι γνωστό ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και τα μέλη της συνοδείας του υποβάλλονται σχεδόν καθημερινά σε τεστ, όπως άλλωστε συμβαίνει και οπουδήποτε αλλού σε συγκεντρώσεις πολλών ατόμων π.χ. σε εκπομπές ψυχαγωγίας καναλιών (Σπύρου Παπαδόπουλου ΣΚΑΪ, Ναταλίας Δραγούμη ΕΡΤ 1 κ.λ.π.), καθώς και σε θεατρικές παραστάσεις, που μεταδίδονται διαδικτυακά.

Συνεπώς, τονίζουν τα ίδια στελέχη, αυτές οι εκφράσεις του τύπου “εμάς μας έκλεισε μέσα, ενώ αυτός καλοπερνάει σε γεύματα και δεξιώσεις”, δείχνουν μικροπρέπεια και χαμηλού επιπέδου κριτική όταν εξαντλούνται τα επιχειρήματα για τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού στους τομείς της αναπτυξιακής δραστηριότητας και της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας.

Η δήλωση του καθηγητή Χρ. Στεφανάδη

Ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, έκανε την εξής δήλωση:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων.

Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα. Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι.

Στον χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι. Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η  έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».