Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό των Ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων με αφορμή τις χυδαίες δηλώσεις του Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Ο πρωθυπουργός επιχειρώντας να αποτυπώσει το χάσμα που χωρίζει όχι μόνο την ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα με την αξιωματική αντιπολίτευση ανέφερε ότι οι άθλιες δηλώσεις Βερναρδάκη δεν αποτελούν μεμονωμένο φαινόμενο.

«Ο Βερναρδακισμός, είναι ο Πολακισμός και ο Συριζαϊκός φαρισαϊσμός. Είναι ο εκτσογλανισμός της δημόσιας ζωής. Το τελευταίο σκαλοπάτι του λαϊκισμού. Είναι η τοξικότητα με την οποία θα δηλητηριάζει την καθημερινότητα ο ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, η τοξικότητα δεν εκπορεύεται από εξαιρέσεις. Είναι ο κανόνας σας. Είναι το περιβόητο ηθικό σας πλεονέκτημα. Πριν τις αθλιότητες δηλώσεις Βερναρδάκη είχαν προηγηθεί και άλλες. Εσείς κ. Φίλη δεν μας λέγατε ότι η Υπουργός έχει 2 παιδιά τα οποία όταν μεγαλώσουν θα θυμούνται ότι η μητέρα τους ως Ηρώδης κατάσφαξε χιλιάδες φοιτητές.

Όλα αυτά έχουν αρχή μέση και τέλος στην αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα 3 μέτρα του Πολάκη, τα μαχαίρια του Φίλη οι αθλιότητες Βερναρδάκη και την ίδια ώρα μιλάτε για ποιότητα δημοσίου λόγου και όλα αυτά επειδή το είπαν κάποιοι “Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα”. Και όλα αυτά την ώρα που ένας ραδιοφωνικός σταθμός δέχεται επίθεση επειδή επέκρινε τις δηλώσεις Βερναρδάκη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να προσέλθει στην Βουλή προκειμένου να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους του κόμματός του από την κυρία Κεραμέως.

Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση προς τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής και ιδίως προς το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής να στηρίξουν τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αναβαθμίζουν τα ΑΕΙ. «Κλείνω με μια έκκληση προς τις υπόλοιπες πτέρυγες της Βουλής , τουλάχιστον προς το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Σε μια συγκυρία που η εθνική ενότητα είναι αναγκαία όσο ποτέ σας ζητώ να κάνετε μια γενναία κίνηση που αφορά την Παιδεία. Ο Ρήγας Φεραίος έλεγε : Εκ των γραμμάτων γεννάται η προκοπή με την οποία λάμπουν τα ελεύθερα έθνη. Σταθείτε λοιπόν στο ύψος των περιστάσεων»

Για την επίθεση στα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού Real f m

Στη συζήτηση για το νομοσχέδιο «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα» ο πρωθυπουργός μίλησε στην αρχή για την επίθεση στο ραδιοφωνικό σταθμό:

«Εκφράζω την οργή μου για την άνανδρη επίθεση στα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού Real. Να είστε σίγουροι πως η ελευθερία του Τύπου δεν φιμώνεται από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες» είπε.

«Ο στόχος όλων όσοι θα ωφεληθούν από τις διατάξεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είναι η απόκτηση γνώσης και οι καλύτερες πιθανότητες επαγγελματικής καταξίωσης» τόνισε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία».