Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα έχει στις 11.00 σήμερα Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα εξεταστούν θέματα της εσωτερικής και της εξωτερικής πολιτικής, όπως αυτά των συνεπειών από την  τελευταία κακοκαιρία με τον πρωθυπουργό να προετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην αλληλοκαλύπτονται οι αρμοδιότητες διαφόρων υπηρεσιών και φορέων.

Επίσης αναμένεται να εξεταστούν τα ελληνοτουρκικά, η νέα πρόκληση της Άγκυρας με την αποστολή του σκάφους “Τσεσμέ” στο Αιγαίο και η στάση της Ελλάδας, ενόψει της νέας φάσης των διερευνητικών επαφών, εάν και εφόσον απαντήσει θετικά η Τουρκία.

Τέλος αναμένεται να γίνει συζήτηση για την εξέλιξη της πανδημίας, για τους εμβολιασμούς και για τον γενικότερο προγραμματισμό, ώστε να φανεί “φως στο τούνελ”.

Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης δίνει ιδιαίτερη σημασία στις απόψεις της προέδρου της Δημοκρατίας εκτιμώντας ότι εμπεριέχουν γνώση και φρόνηση.