Περιοδεία στους νομούς Θεσσαλονίκης και Πιερίας πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας για ομιλίες και συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και εργαζομένων.

Το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα έχει ως εξής:

10:00 Συνάντηση με γονείς και καθηγητές σχολείων του Λαγκαδά που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου (έναρξη οδού Λουτρών)

10:30 Περιοδεία στην αγορά του Λαγκαδά (Δημοτική Αγορά)

12:00 Περιοδεία στην αγορά της Κατερίνης και απεύθυνση στους πολίτες (Μεγάλου Αλεξάνδρου 38)

13:30 Επίσκεψη στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας (Καπνικός Σταθμός)

18.30 Συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών στα Κύμινα (Γεωργικός Συνεταιρισμός)

«Η πράσινη μετάβαση να είναι δίκαιη μετάβαση»

«Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος δεν είναι μια μέρα γιορτής αλλά μια μέρα συναγερμού, για την κλιματική κρίση και για την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών που θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέφθηκε τη Δευτέρα το Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, στον Υμηττό.
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και θα παραμείνει και όλοι οφείλουμε να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας σε μια κατεύθυνση κλιματικής ουδετερότητας», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Είναι δυστύχημα που θα καθ’ όλη την περίοδο της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της 21ης του Μάη δεν άνοιξε αυτή η συζήτηση. Δεν άνοιξε η συζήτηση ίσως για το πιο κρίσιμο θέμα της επόμενης ημέρας, του αύριο για τον τόπο μας αλλά και για τον πλανήτη».

.