Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρεμβαίνει προσωπικά στο θέμα και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Έτσι συγκαλεί σύσκεψη αύριο, Δευτέρα (7/2) στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Η δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Αλκιβιάδη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη έχει κινητοποιήσει τις Αρχές και την κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες.

Έρχονται πρωτοβουλίες κατά της οπαδικής βίας

Ο πρωθυπουργός και οι συναρμόδιοι υπουργοί  θα καλέσουν τις επόμενες ημέρες όλους τους εμπλεκομένους, αθλητικές ομάδες, παράγοντες και οργανωμένους οπαδούς, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξυγίανση του χώρου. Αυτή δεν θα είναι μια μεμονωμένη πρωτοβουλία, καθώς το πιθανότερο είναι να δημιουργηθεί ένα σχήμα, το οποίο θα παραμείνει ενεργό έως ότου απομακρυνθούν τα κακοποιά στοιχεία από τα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος, έπειτα από το μπαράζ ελέγχων στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, προανήγγειλε ότι οι έλεγχοι στους συνδέσμους φιλάθλων θα είναι συνεχείς, και όσοι λειτουργούν παράνομα θα κλείνουν.

Πρόκειται για σαρωτικά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της οπαδικής βίας και του χουλιγκανισμού. Ένα φαινόμενο σύνθετο και δύσκολο στην αντιμετώπισή του, και γι αυτό το Μέγαρο Μαξίμου και οι αρμόδιοι υπουργοί προσπαθούν από τη μια πλευρά να αποδοθεί δικαιοσύνη στη συγκεκριμένη υπόθεση και να βρεθούν όλοι οι συμμέτοχοι στην εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, εφαρμόζοντας τις ισχύουσες διατάξεις.

Από την άλλη πλευρά, όμως, αντιλαμβάνονται ότι αν δεν βάλουν όλους τους εμπλεκόμενους, τις ομάδες και τους φιλάθλους στο παιχνίδι, οι πρωτοβουλίες αντί για κάθαρση μπορεί να φέρουν τυφλή και ανεξέλεγκτη βία.