Σημαντικά θέματα για την καλύτερη οργάνωση της δημόσιας διοίκησης απασχολούν το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

Βασικό θέμα της συνεδρίασής του είναι η παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, δράσεων για τη δημόσια διοίκηση.

Δεν αποκλείεται όμως να συζητηθούν και ζητήματα, που έχουν σχέση με την προεκλογική περίοδο, ενώ ακούστηκαν και πληροφορίες για πιθανή ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών από τον κ. Μητοστάκη.

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν:

α) Ερανιστικό νομοσχέδιο. Σε αυτό περιλαμβάνονται η εθνική σύνταξη των ομογενών από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση, οι δασωθέντες αγροί και η τροπολογία για την ευθύνη του Τύπου.

β) Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής,

γ) Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, δ) Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου τομέα,

ε) Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.

Αναμένονται δηλώσεις του πρωθυπουργού για μεγαλύτερες παρεμβάσεις στο κράτος, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του σε συνάρτηση με την ψηφιακή διακυβέρνηση.