Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται σήμερα Πέμπτη (12 Μαΐου) στις 10:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον νέο πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη.

Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Η συζήτηση αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς θα δοθεί όλο το πλαίσιο της ελληνικής στρατηγικής με προσδιορισμό της θέσης της χώρας και τον ρόλο της στην Ανατολική Μεσόγειο υπό τα νέα δεδομένα, που δημιουργεί η επιθετική στάση της Ρωσίας με την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και η ενεργειακή κατάσταση στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε χθες  στο επικείμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ και στην συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο Μπάϊντεν, και είπε ότι το μήνυμα που θα μεταφέρει θα είναι η ενίσχυση της Ελλάδας γεωπολιτικά, αμυντικά, και οικονομικά τα τελευταία τρία χρόνια.

“Το κύρος της χώρας μας είναι πολύ αυξημένο σε σχέση με αυτό το οποίο ήταν τον Ιούλιο του 2019, όταν ο ελληνικός λαός μάς εμπιστεύτηκε την διακυβέρνηση του τόπου.

Και αυτό είναι το μήνυμα το οποίο θα μεταφέρω στην επίσημη επίσκεψη την οποία θα κάνω στη Ουάσιγκτον, όπου τη Δευτέρα θα έχω την ευκαιρία να συναντήσω και να συζητήσω εκτενώς με τον Πρόεδρο Μπάιντεν ” είπε ο κ.Μητσοτάκης.