Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Κίνημα Αλλαγής» Φώφης Γεννηματά, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με την ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει, στις 11:00.

«Πιστεύουμε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συμβάλλουν θετικά, ώστε το αποτέλεσμα της συζήτησης της Παρασκευής να είναι αυτό που προσδοκά ο Ελληνικός λαός», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής σε σχετική ανακοίνωσή του.

O πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στον κυβερνητικό σχεδιασμό, που αφορά στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ιδιαίτερα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα πάντα σε συνάρτηση με τους επιπρόσθετους πόρους, αλλά και με τα εργαλεία, που εξασφαλίζει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης:

Κατά την επίσκεψή του χθες στο Κέντρο Υγείας της Αγίας Παρασκευής, όπου φιλοξενείται εμβολιαστικό κέντρο για τους ασθενείς με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, διαδικασία που έκανε πρεμιέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:

 

«Η διαδικασία λειτουργεί υποδειγματικά και θα πρέπει πάνω από όλα να ευχαριστήσουμε τους υγειονομικούς μας οι οποίοι με χαμόγελο υποδέχονται όλους τους συμπολίτες μας που θέλουν να εμβολιαστούν».

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, που περίμεναν τη σειρά τους για να εμβολιαστούν, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου για τις πολύτιμες υπηρεσίες φροντίδας που προσφέρουν.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με ασθενή που ανήκει στην ομάδα νοσημάτων πολύ υψηλού κινδύνου και η οποία προσήλθε για να πραγματοποιήσει το εμβόλιο.

«Είδαμε εμβολιασμένους συμπολίτες μας, κυρίως τους μεγαλύτερους, γιατί από αυτούς έχουμε ξεκινήσει, να φεύγουν από το εμβολιαστικό με το χαμόγελο στα χείλη. Παρότι δεν μπορούμε να τους δούμε, το βλέπουμε στα μάτια τους. Αισθάνονται ασφαλείς και ελεύθεροι πάλι», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτησή του με το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας.