Την οδό του μεσοβέζικου συμβιβασμού για το θέμα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης ακολούθησε η κυβέρνηση, δείχνοντας να προσαρμόζεται με τον συνήθη τρόπο στην επικοινωνιακή τακτική του πολιτικού μας συστήματος, που θέλει “και την πίτα ολόκληρη και το σκυλί χορτάτο”.

Αποτρέπει δηλαδή με νομοθετική ρύθμιση τον υποβιβασμό των δύο ομάδων, αλλά διατηρεί την τιμωρία ως προς τα πρόστιμα και πιθανόν την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης. Παράλληλα για να δείξει πυγμή και να ισορροπήσει τις αντιδράσεις από την πλευρά των αθηναϊκών κύκλων αποφάσισε την διαγραφή του ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη από την ομάδα του κόμματος της Ν.Δ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μόνο, που αυτά τα πισωγυρίσματα και οι μεθοδεύσεις αυτού του τύπου γίνονται αντιληπτές από την κοινή γνώμη και δεν ωφελούν την κυβέρνηση, έστω και αν για τις κινήσεις της επικαλείται τα εθνικά θέματα.

Η απόφαση του πρωθυπουργού

Την απόφαση του πρωθυπουργού να αναληφθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση, προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσες, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε χθες η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος. Πέτσας.

Παράλληλα, τονίζοντας πως «η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» ανακοίνωσε την απόφασή του Πρωθυπουργού, για την διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του ευρωβουλευτή Θεόδωρου Ζαγοράκη.

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.