Σε διαρκή κινητοποίηση βρίσκεται ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ με έμφαση σε κομματικές εκδηλώσεις και ομιλίες ανά την Ελλάδα.

Έτσι για σήμερα, Δευτέρα, στις 18.30, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ιβανώφειο» της Θεσσαλονίκης είναι προγραμματισμένη ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, που αναμένεται να ρίξει βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα θέματα των παρακολουθήσεων και της ακρίβειας, αλλά πιθανόν να στραφείκαι κατά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Η «βεντέτα» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής φουντώνει μέρα με τη μέρα με τους δυο αρχηγούς αλλά και στελέχη των δυο κομμάτων να ανταλλάσσουν πυρά εκατέρωθεν με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές.

Εδώ και περίπου δέκα μέρες η Κουμουνδούρου ανεβάζει στα ύψη τους τόνους απέναντι στην Χαριλάου Τρικούπη με σκοπό να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να «σαμποτάρει» το φλερτ με τη Νέα Δημοκρατία.

Την αρχή έκανε η Πόπη Τσαπανίδου με τις υπόνοιες περί εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη, τη σκυτάλη πήρε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που πήγε σε μετωπική με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «χρησιμοποιώντας» τον Ανδρέα Παπανδρέου απέναντι σε μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το «απογείωσε» ο Παύλος Πολάκης με ατάκες περί «πιασμένων».

Δημοσκοπήσεις και μεγαλύτερη συσπείρωση

Είναι φανερό πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις μετεκλογικές συνεργασίες ενδιαφέρεται για την όσο δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση των δυνάμεων της καθώς απ´ ότι φαίνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις έχει αρκετό περιθώριο καθώς κυμαίνεται κοντά στο 70-75%.

Από το 25% που υπολείπεται για την απόλυτη συσπείρωση, θέλει να βάλει φρένο σε κάθε σκέψη επιστροφής ενός ποσοστού στο ΠΑΣΟΚ και γι αυτό επιχειρεί με κάθε μέσο να ταυτίσει τη Χαριλάου Τρικούπη με το Μαξίμου ενώ παράλληλα θέτει το ερώτημα στον Νίκο Ανδρουλάκη «πως είναι δυνατόν να συνεργαστεί με εκείνους που τον παρακολουθούσαν.

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Και συσπειρώνει και στριμώχνει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Όσο για τον καυγά με το ΚΚΕ για τα περί κολλημένων, μικρό το κακό για την Κουμουνδούρου καθώς ο Περισσός έχει απορρίψει τα περί προοδευτικής διακυβέρνησης από την πρώτη στιγμή.

Ανασκευάστηκε η προκλητική δήλωση Σπίρτζη

Ωστόσο το νόμισμα έχει πάντα δυο όψεις. Αυτού του είδους οι επιθέσεις είναι μεν αρεστές στο αριστερό ακροατήριο, όχι όμως και στο μεσαίο χώρο, όπου δηλώσεις όπως αυτή του Χρήστου Σπίρτζη για επιστροφή της δημοκρατίας «με το καλό ή το άγριο», προκαλούν και απομακρύνουν.

Ο ίδιος επιχείρησε χθες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποβαθμίζοντας τη σημασία της δήλωσης λέγοντας πως εννοούσε ως άγριο, τη συνεχή προσφυγή στον εισαγγελέα για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και πως είναι μία φράση που χρησιμοποιεί ο λαός, «με το καλό ή με το κακό, με το καλό ή με το άγριο».