«Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω. Δεσμεύομαι να μετατρέψω την μεγάλη νίκη της παράταξης σε μια νίκη της πατρίδας γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα» είπε χαρακτηριστικά.

Με την ευθύνη της διαχείρισης του τεράστιου ποσοστού, που έλαβε στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής και την γενική απαίτηση να γίνει το ΠΑΣΟΚ και πάλι κόμμα εξουσίας ανοίγει η νέα σελίδα της πολιτικής πορείας του 43χρονου Νίκου Ανδρουλάκη και της δημοκρατικής παράταξης.

Ο νέος πρόεδρος αναμένεται να ξεδιπλώσει τις προτεραιότητές του σε επίπεδο πολιτικής γραμμής, ωστόσο ξεκαθάρισε εξαρχής ότι η ισχυρή εντολή που έλαβε είναι για πολιτική αυτονομία και ενότητα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη ονομαστικά όλους τους συνυποψηφίους του για τον αξιοπρεπή αγώνα που έδωσαν, κάλεσε άπαντες να τιμήσουν την εντολή της Φώφης Γεννηματά για ενότητα και πολιτική αυτονομία.

«Η αναμέτρηση τελείωσε απόψε, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μόνοι κερδισμένοι είναι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη» είπε χαρακτηριστικά.

Ευχαρίστησε την οικογένειά του και όσους εργάστηκαν γι’ αυτό το αποτέλεσμα καθώς και τους εθελοντές.

«Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω. Δεσμεύομαι να μετατρέψω την μεγάλη νίκη της παράταξης σε μια νίκη της πατρίδας γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι θα αγωνιστεί για την Ελλάδα της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, την κοινωνικής δικαιοσύνης και την εθνικής αξιοπρέπειας και της προοπτικής όλων των Ελλήνων. Ξεκινάμε λοιπόν μαζί ένα νέο ωραίο ταξίδι, γιατί η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ, ενωμένο δυνατό».

Η πορεία προς την νίκη

Το συντριπτικό ποσοστό σχεδόν 68% που συγκέντρωσε ο Ν. Ανδρουλάκης έναντι 32% του Γ. Παπανδρέου, έμοιαζε αδιανόητο στην αρχή της κούρσας ηγεσίας.

Παρότι η νίκη είναι ακόμη νωπή και ακόμη πρόωρο να αποτυπωθεί στις πραγματικές της διαστάσεις, ορισμένα δεδομένα είναι αδιαμφισβήτητα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατάφερε να κερδίσει όχι μόνο έναν πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και έναν Παπανδρέου.
Επίσης, η μεγάλη συμμετοχή, που στον α’ γύρο ξεπέρασε τις 271.000, αλλά και χθες στον β’ γύρο που έφτασε τον εξωπραγματικό αριθμό των 206.126 ψηφισάντων, ήδη αποτελεί ένα μεγάλο κερδισμένο στοίχημα για τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και συνολικά για την παράταξη.
Η δημοσκοπική άνοδος του ΚΙΝΑΛ, σε συνδυασμό με το ρεύμα ανανέωσης που σάλπισε η εκλογή Ανδρουλάκη, αλλάζει τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό αυτή τη στιγμή.

Του τηλεφώνησε ο Μητσοτάκης, αλλά όχι ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης του τηλεφώνησε ήδη από χθες, ζητώντας του μάλιστα να συναντηθούν.

Από την άλλη, ίσως κάτι δείχνει η σιωπή της Κουμουνδούρου, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεν επικοινώνησε μαζί του για να τον συγχαρεί, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα.

Πάντως Ανδρουλάκης και Τσίπρας ίσως συναντηθούν την Πέμπτη στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέχει ως παρατηρητής.